Στο πόρισμα περιγράφεται ότι το μοιραίο μηχάνημα ήταν εντελώς σάπιο σε πολλά του μηχανικά μέρη.

Εκδόθηκε το πόρισμα του πραγματογνώμονα αλλά και το πόρισμα της εταιρίας πιστοποίησης για τα αίτια της τραγωδίας που έλαβε χώρα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα ο 19χρονος Γιάννης να εκτιναχθεί και να βρεί τραγικό θάνατο.

Αμφότερα τα πορίσματα είναι καταπέλτες για την κατάσταση, που επικρατούσε στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Διαπιστώνεται ότι δεν υπήρχε κόφτης για την ταχύτητα, ενώ βρέθηκαν σάπιοι κοιλοδοκοί και σκουριασμένες εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το πόρισμα της εταιρείας TUV, ενός κολοσσού, που εξειδικεύεται στην πιστοποίηση μηχανημάτων παγκοσμίως., περιγράφει ότι το μοιραίο μηχάνημα ήταν εντελώς σάπιο σε πολλά του μηχανικά μέρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα του πραγματογνώμονα είναι συνολικά 44 οι παραβάσεις του κανονισμού ασφάλειας και λειτουργίας που περιγράφονται και το πόρισμα προσθέτει ότι «το αμαξίδιο βρέθηκε κομμένο στο κάθισμα των επιβατών, παρατηρήθηκαν οξειδώσεις, έντονες διαβρώσεις και παλαιότερες επισκευές με συγκόλληση»

Το συγκεκριμένο σημείο, είχε σπάσει και είχε ξανακολληθεί με οξυγονοκόλληση με έναν τρόπο που δεν ήταν καθόλου επαρκής.

«Το σημείο είναι κολλημένο μετωπικά ή προερχόμενο από επισκευή. Η συγκόλληση φαίνεται διαβρωμένη και σπασμένη», αναφέρεται σε μία από τις σελίδες του πορίσματος .

«Έγινε επαναβαφή διαφόρων μερών χωρίς τον απαραίτητο καθαρισμό των οξειδώσεων» ),αναφέρεται σε άλλο σημείο  που σημαίνει ότι έβαφαν από πάνω τα συγκολλημένα μέρη χωρίς να βγάλουν τη σκουριά.
Ήδη η Αστυνομία μετά την κατάθεση των πορισμάτων έστειλε κλήσεις για εξηγήσεις στους εμπλεκόμενους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook