Φωτιά ξέσπασε σε συρμό του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Νερατζιώτισσα και Ειρήνη. Οι επιβάτες κατέβηκαν από το συρμό και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς το σταθμό Ειρήνη.Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης (25.09.2024) στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε σε γραμμές του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στην γραμμή Κηφισιά – Πειραιάς.

Το περιστατικό με τη φωτιά σε γραμμές του ΗΣΑΠ, σημειώθηκε ανάμεσα στους σταθμούς «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη» και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 200 άτομα που επέβαιναν στο συρμό, να κατέβουν από αυτόν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι επιβάτες άνοιξαν μόνοι τους τις πόρτες ενώ η φωτιά, όχι πολύ μεγάλη πάντως, έκαιγε κάτω από το συρμό.

Οι επιβάτες κατευθύνθηκαν πεζή στο σταθμό «Ειρήνη», όπου εκεί αναμένουν το επόμενο δρομολόγιο προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους.

Τα δρομολόγια της γραμμής έχουν διακοπεί προσωρινά, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να κατασβέσουν τη φωτιά και να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για νέες εστίες. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής, αλλά η κατάσταση εξετάζεται προσεκτικά, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από πεσμένα δέντρα.

Στην Γραμμή 1, πρώην ΗΣΑΠ, η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Ν. Ιωνία- Πειραιάς, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς μεταξύ των σταθμών «Ειρήνης» και «Νερατζιώτισσας».
Δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής και εκκενώθηκαν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος ανέβασε στα προσωπικά του social τις παρακάτω φωτογραφίες από το περιστατικό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις