Καλά εκπαιδευμένοι και ψύχραιμοι εκτέλεσαν την ληστεία με …χειρουργική ακρίβεια. Υπό διερεύνηση αν είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Η ληστεία, βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας σημειώθηκε, λίγο μετά τις 15:30 σε χρηματαποστολή που είχε σταθμεύσει έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών στην λεωφόρο Λαυρίου.

Οι δράστες τέσσερις άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, και υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή στο Λαύριο έξω από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών.

Οι δράστες περίμεναν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής να βγουν από κατάστημα παιχνιδιών με τις εισπράξεις και στη συνέχεια να δράσουν.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εγκλώβισαν το όχημα, με έναν εξ αυτών να σκάει τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο. Στη συνέχεια έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό και φόβισαν τον υπάλληλο ότι θα εκραγεί ενώ άλλος δράστης κρατώντας καλάσνικοφ απείλησε τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Μέσα από το όχημα πήραν 15 σάκους γεμάτους χρήματα, με το ποσό να υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.
Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο του καταστήματος παιχνιδιών δεν υπάρχουν κάμερες, αλλά ούτε και άνδρες ασφαλείας.

Ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται να δώσει κατάθεση στις Αρχές για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί αναλύουν το υλικό από κοντινές κάμερες ασφαλείας για τη διαδρομή που ακουλούθησαν ερχόμενοι και φεύγοντας οι δράστες με ένα πράσινο Honda Civic, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει α «διαβάσουν» τις πινακίδες του, αν φυσικά είχε και αν είχε το πιθανότερο να είναι ψεύτικες.

Οι ειδικοί αναλυτές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι ληστές με τα όπλα και τα καλάσνικοφ είναι πιθανό να είχαν εσωτερική πληροφόρηση , καθώς οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής είχαν περάσει και από άλλα καταστήματα συγκεντρώνοντας χρήματα και αυτό στο Λαύριο ήταν το τελευταίο με τη λεία να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η εταιρεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές λειτουργούσε με άλλη επωνυμία στο παρελθόν κι είχε δεχτεί αρκετές ληστείες κατά τη διάρκεια χρηματαποστολών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook