«Έπαιζαν το παιχνίδι του κουρείου», είπε ο δικηγόρος του 17χρονου.

Ο ισχυρισμός όμως του δικηγόρου περί συναίνεσης του θύματος και για ροπή στην κομμωτική του ανήλικου δράστη, δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του 17χρονου παρά την ανηλικότητα του.

Στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας οδηγείται ο 17χρονος που φέρεται να ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο συμμαθητή του στην Ερμιόνη.

Μετά την απολογία του για την επίθεση στον συμμαθητή του κρίθηκε προφυλακιστέος στο ειδικό κατάστημα Νέων στην Κασσαβέτεια Βόλου.

Ο δεύτερος17χρονος , που κρατούσε το θύμα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για τους γονείς των δύο δραστών θα σχηματιστεί νέα δικογραφία, και θα δικαστούν στο Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται ότι την ώρα του διαλείμματος απείλησαν και ξύρισαν με φαλτσέτα 12χρονο παίρνοντάς του 2 ευρώ που είχε πάνω του.

Ο 17χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς θεωρήθηκε ότι είχε «ηγετικό ρόλο» στην υπόθεση.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς των ανήλικων συλληφθέντων, 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

«Έχει ροπή προς την κομμωτική» λέει ο δικηγόρος του 17χρονου με τη φαλτσέτα
«Παιχνίδι του κουρείου» και «αστείο» ήταν το ξύρισμα με φαλτσέτα ενός 12χρονου στην Ερμιόνη, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους ενός εκ των δύο 17χρονων που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή.

«Ο πελάτης μου επισήμανε από την αρχή ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας. Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’» δήλωσε ο κ. Δελής στο MEGA.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο 17χρονος είχε μαζί του φαλτσέτα, ο δικηγόρος είπε «επειδή ο εντολέας μου κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα, είχε μείνει στην τσάντα του».
Όταν ρωτήθηκε, δε, γιατί οι δύο 17χρονοι πήραν και 2 ευρώ από το θύμα τους, επανέλαβε το επιχείρημα ότι «αυτό έγινε σαν αστείο στο πλαίσιο του παιχνιδιού»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook