Βίντεο από την ανάκτηση του πτώματος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από το σημείο της επίθεσης στη Βηρυτό κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το σώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτο, δήλωσε στο Reuters την Κυριακή ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας.

Αν και η Χεζμπολάχ στην δήλωση της το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές είπαν στο Reuters ότι το σώμα του δεν είχε άμεσες πληγές και ότι φαίνεται ότι η αιτία του θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή που ανασύρεται η σορός.

Στο σημείο που θεωρείται ότι ήταν το προπύργιο της Χεζμπολάχ και κρυβόταν τόσο ο Νασράλα όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχει σχηματιστεί ένας τεράστιος κρατήρας.

Τις τραγικές εικόνες από τη γειτονιά που κατεδαφίστηκε την Παρασκευή στη Βηρυτό, στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης κατά του Χασάν Νασράλα, μετέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ανταποκριτής του βελγικού μέσου VTM News.

Ο Robin Ramaekers, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με την ομάδα του, αναφέρει πως πάνω από 100 άτομα μπορεί να είναι ακόμα εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια, στην περιοχή δεν υπάρχουν διασώστες, ενώ η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει είναι πως «το Ιράν μας εγκατέλειψε».

Στον Λίβανο έχει κηρυχθεί επίσημο πένθος , από αύριο Δευτέρα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια. Τα δημόσια γραφεία θα κλείσουν επίσης την ημέρα της κηδείας του Νασράλα, για την οποία ωστόσο η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ημερομηνία.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η επίθεση στιοκρησφύγετο της Χεζμπολαχ όπου ήταν και ο Χασάν Νασράλα , έγινε με νέου τύπου βόμβες «bunker buster» (καταστροφέας καταφυγίων) – ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές .

Με αυτές τις βόμβες φαίνεται ότι ισοπέδωσε το Ισραήλ το αρχηγείο – καταφύγιο της Χεζμπολαχ στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και άλλους ανώτατους διοικητές που ήταν μαζί του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook