Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζένα Ξυλοκάστρου στην Κορινθία.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά και πήρε διαστάσεις. Νέο μήνυμα, τέταρτο στη σειρά μέσα σε μια μέρα , εστάλη από το 112 γύρω στο 20.00 το βράδυ καλώντας τους κατοίκους στον οικισμό Μεντουργιάνικα να απομακρυνθούν προς Δερβένι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι καλύτερη η εικόνα της φωτιάς γιατί έχει πέσει η ένταση των ανέμων που πριν έφτανε τα 7-8 μποφόρ.

Η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 289 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 98 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε διυπουργική- συντονιστική σύσκεψη.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Πύργο, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν προκληθεί ζημιές στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Δεν υπάρχουν τραυματίες
Στις φλόγες παραδόθηκε νωρίτερα ένα πυροσβεστικό όχημα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Ροζενά Κορινθίας. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, καθώς όπως τονίζουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες, κατέφερε να απομακρυνθεί πριν εγκλωβιστεί στην φωτιά. Ωστόσο, το όχημα κάηκε ολοσχερώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις