Αν και αναμένεται η ταυτοποίηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τα δύο τους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αναζητούνταν από χθες

Γύρω στις 6 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί έξω από μαντρί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία.

Αν και αναμένεται η ταυτοποίηση των σορών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τα δύο τους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αναζητούνταν από χθες στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Κατά πληροφορίες οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν να σώσει τα ζώα από τη φωτιά που μαινόταν.

Κατά τις ίδιες πηγές, στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε: «Υπάρχουν δύο άτομα δηλωμένα ως αγνοούμενα στην Αστυνομία, οπότε προφανώς πρόκειται για αυτούς τους δύο ανθρώπους, αν και πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία και από την Πυροσβεστική για ταυτοποίηση».

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη, ενώ στο σημείο παραμένει και η Αστυνομία για να αποκλείσει τους πολίτες που πιθανόν θέλουν να κινηθούν σε περιοχές που υπάρχει ακόμα φωτιά, η οποία παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με τη νύχτα.

Αναφορικά με τους δυο απανθρακωμένους, ανέφερε πως είχαν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι από την περιοχή, η οποία είχε διάσπαρτες κατοικίες, με τους ανθρώπους αυτούς να επιστρέφουν είτε για να μπουν σε κάποιον χώρο/κτηνοτροφική μονάδα, είτε για να βοηθήσουν κάποιον άλλον συνάνθρωπό τους με τη φωτιά.

Σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η μάχη με τις φλόγες, που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, διήρκεσε όλη τη νύχτα, ενώ έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook