Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στο Άνω Λουτρό Ξυλοκάστρου που κατακαίει την περιοχή από την Κυριακή το πρωί.Δύο άνθρωποι κάηκαν ενώ ανυπολόγοστες είναι οι καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα

Με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις παλεύουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Δυτική Κορινθία, καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες ανάμεσα στο χωριό Πύργος και Ζάχολη, ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Ανω Χελιδόρι.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, τα ίχνη των οποίων αγνοούντο από χθες, στην περιοχή Άνω Πιτσά, όταν πήγαν να βοηθήσουν φιλικό τους πρόσωπο.

Νέος συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, καθώς νέο 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού Πύργος να απομακρυνθούν προς τη Λυγιά εξαιτίας της φωτιάς. Αργότερα εστάλη νέο μήνυμα για τους κατοίκους των χωριών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιάνα – Ρέθι.

Τα μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί βρίσκονται στο χωριά Πύργος, Βρυσούλες, Ροζενά, Κουμαριές και Ευρωστίνα. Έχουν καεί αρκετές αγροικίες και σπίτια στις περιοχές Άνω Λουτρό, Καλλιθέα, Ελληνικό και Κορφιώτισα, ενώ αγροτικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξαιρετικής ομορφιάς εκκλησίας της Παναγίας των Καταφυγίων, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύει το korinthostv.gr από την ηρωική μάχη πυροσβεστών και εθελοντών στο πύρινο μέτωπο που καίει για δεύτερη ημέρα στη Δυτική Κορινθία.
Βίντεο από το Άνω Λουτρό

Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη Ξυλοκάστρου
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από το πέρασμα της πυρκαγιάς στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Η ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη κάηκε ολοσχερώς.

Επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, καθώς συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι στην περιοχή, αν και όχι τόσο ισχυροί όσο χθες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις