Σπίτια έχουν καεί , μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, στο νοσοκομείο τραυματίες δύο πυροσβέστες, που έδιναν μάχη με τις φλόγες. Κλειστά και αύριο τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ολονύχτια προβλέπεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία, καθώς το μέτωπο κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Η καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε από το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, εκτείνεται σε μήκος 32 χιλομέτρων με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας .

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης το μέτωπο προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες, χωρίς να απειλεί σπίτια. Καίει αγροτικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.

Δύο πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής . Ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος τραυματίστηκε στο μάτι από πίεση του νερού. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν και σήμερα τα εναέρια μέσα, πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με υδροφόρες.

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως πρόσθεσε «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».
Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Κλειστά και αύριο τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη (1/10).
«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας. Μείνετε ασφαλείς» τονίζει ο δήμος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις