Στα βίντεο που οι ανήλικοι ανεβάζουν και στα social media φαίνεται οι συμμαθητές να παρακολουθούν ασυγκίνητοι τον ξυλοδαρμό

Σοκάρουν τα βίντεο ντοκουμέντα από τον ξυλοδαρμό του 12χρονου, από συμμαθητές του μεγαλύτερης ηλικίας, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, έξω από σχολείο στην περιοχή του Πευκοχωριου, στη Χαλκιδική.

Ο 12χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού με δράστη έναν 13χρονο συμμαθητή του, ο οποίος συνελήφθη όπως και οι γονείς του.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη (25/9) όταν το παιδί πήγε στο σχολείο για πρώτη φορά και οι συμμαθητές του αποφάσισαν να τον «υποδεχτούν» με ξύλο!

Ο 12χρονος επιστρέφοντας σπίτι μίλησε στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη Διεύθυνση του σχολείου. Η κίνησή τους αυτή, ωστόσο δεν άρεσε στους ανήλικους συμμαθητές του. Έτσι αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στο παιδί και να το ξαναχτυπήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε χθες το πρωί και συγκεκριμένα, έξω από το σχολείο στην περιοχή Πευκοχωρίου στην Χαλκιδική , με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα οι ανήλικοι καταγράφουν σε βίντεο τον ξυλοδαρμό με σκοπό να το ανεβάσουν στο διαδίκτυο και φαίνεται ο ανήλικος να πέφτει στο έδαφος και να δέχεται γροθιές τουλάχιστον από ένα άτομο, ενώ τριγύρω του υπάρχουν κι άλλοι ανήλικοι που γελούν και δείχνουν να επικροτούν τη βαρβαρότητα.

Σε βάρος του 13χρονου φερόμενου ως δράστη και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον συνεργό του ανήλικου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Η μητέρα του 12χρονου, μιλώντας στο Live News, ανέφερε ότι το παιδί φοβήθηκε αρχικά να μιλήσει στο σπίτι για τη φρίκη που έζησε.

«Πήγα στο σχολείο, μιλήσαμε στους καθηγητές και τα παιδιά ζήτησαν συγγνώμη αλλά το ξαναέκαναν», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο γιος της «είναι πολύ φοβισμένος. Θα συνεχίσει όμως να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις