«Διαφωνούμε με το εισιτήριο στη συναυλία , δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη του κοινού, έχουμε ανάγκη την ηθική στήριξη του κόσμου, είπε ένας πατέρας που έχασε την κόρη του».

Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, ο οποίος έχασε την κόρη του στο δυστύχημα, ,μίλησε εκπομπή «Buongiorno», εκφράζοντας την αντίθεση του για το εισιτήριο με το σκεπτικό ότι «θέλουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά δεν θέλουμε να την εξαργυρώσουμε».

Η συναυλία διοργανώνεται από την πρόεδρο του Συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο με αντίτιμο τα 15 ευρώ.

Ο ένας μετά τον άλλο όμως γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους ή συγγενείς θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εκφράζουν την αντίθεση τους με την πρωτοβούλια της προέδρου του Συλλόγου συγγενών θυμάτων, Μαρίας Καριστιανού να καθοριστεί εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ, προκειμένου , όπως εξήγησε να καλυφθουν νομικά έξοδα τοων οικογενειών σε δίκες στο εξωτερικό.

Οι συγγενείς των θυμάτων, πέρα από τη διαφωνία τους για το εισιτήριο, αναφέρουν πως δεν ενημερώθηκαν για τη συναυλία ούτε τους ζητήθηκε η γνώμη ή η άδεια.

Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος των Τεμπών, μίλησε την εκπομπή.
«Θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις κάποιων οικογενειών, κάποιες από τις οποίες εκπροσωπώ εγώ. Δεν τους άρεσε η εξέλιξη αυτή ως προς την επιβολή του εισιτηρίου γιατί όλες οι οικογένειες των θυμάτων θέλουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά δεν θέλουμε να την εξαργυρώσουμε. Δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη του κοινού. Κανείς δεν ρώτησε τις υπόλοιπες οικογένειες αν συμφωνούν με αυτό τον σκοπό.

Εφόσον ο Σύλλογος Τεμπών εκπροσωπεί τις οικογένειες, θα έπρεπε να μας ενημερώσει γιατί αυτή η συναυλία γίνεται στη μνήμη των ανθρώπων μας. Ο αγώνας δεν πρέπει να προσωποποιείται. Δεν γνωρίζουμε για ποιες νομικές ενέργειες αναφέρεται η κ. Καρυστιανού και εξ ονόματος ποιων οικογενειών θα γίνουν αυτές οι ενέργειες;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αν δεν τελειώσει η εγχώρια διένεξη της υπόθεσης δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αν υπονοείται κάποιος άλλος δικαστικός αγώνας στην Ευρώπη, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να τεθεί υπόψιν μας. Δεν αναγράφεται ούτε στην αφίσα πού θα πάνε αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το ελληνικό δικαιικό σύστημα. Αν κρίνουμε πως δεν έχουν κριθεί ορθώς θα πρέπει να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Oι εξηγήσεις της Μαρίας Καρυστιανού για το εισιτήριο και τις αντιδράσεις γονέων θυμάτων
Με ένα βίντεό της, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού η οποία έχασε την κόρη της στο δυστύχημα, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί επιχειρεί να δώσει τις δικές της εξηγήσεις σχετικά με τη συναυλία.
Σε ένα τετράλεπτο βίντεο της η Μαρία Καρυστιανού επισημαίνει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία, θα διατεθούν στον νομικό αγώνα των οικογενειών του συλλόγου και απαντά ευθέως στον Νίκο Πλακιά, ξεκαθαρίζοντας ότι ο σύλλογος εκπροσωπεί μόνο μερικές οικογένειες.
«Έχω πει πολλές φορές ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό από αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς. (…) Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες».
Στο ίδιο βίντεο η Μαρία Καρυστιανού επισημαίνει ότι η ίδια και τα μέλη του συλλόγου ακολουθούν μια πιο επιθετική γραμμή, σε σχέση με αυτή που επέλεξαν άλλες οικογένειες και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον νομικό τους αγώνα.

Την αντίθεση τους με τους όρους της συναυλίας και κυρίως το εισιτήριο εκφράζουν δημόσια στο διαδίκτυο με αναρτήσεις πολλοί συγγενείς θυμάτων

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε στο δυστύχημα τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στη Μαρία Καρυστιανού για την πρωτοβουλία να μπει εισιτήριο εισόδου στη συναυλία.

«Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις (…). Καμία οικογένεια δε βγήκε να συμφωνήσει με τη δήλωση της προέδρου (σ.σ. Μαρίας Καρυστιανού), ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας δημιουργεί σε ερωτήματα;», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (twitter).

«Έχουμε δηλώσει πολλές οικογένειες και δημόσια και ιδιωτικά και με κάθε τρόπο την αντίρρησή μας για τέτοιες κινήσεις και αυτές συνεχίζονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπόζο, που ξεκαθαρίζει ότι έμαθε για τη συναυλία από το διαδίκτυο χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί.
«Ξεκαθαρίστε για ποιον σκοπό γίνεται αυτή η συναυλία και πού θα πάνε τα χρήματα, γιατί μέσα σε όλο αυτό βρίσκεται και η οικογένειά μου καθώς είναι μια συναυλία μνήμης ‘’για τα 57 αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών’’», λέει ο Σωκράτης Μπόζο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Τα παράβολα και όλα τα δικηγορικά έξοδα είναι πληρωμένα από τις οικογένειες”
«Είμαστε αντίθετοι με την κίνηση αυτή. Για να ξέρει ο κόσμος ότι τα παράβολα και οι δικηγόροι από όλες τις οικογένειες είναι πληρωμένα και δεν χρειάζονται έσοδα από αλλού.. Το εισιτήριο που είναι 15 ευρώ προς τον σύλλογο των Τεμπών (στον οποίο είναι 4 οικογένειες) δεν μας εκπροσωπεί και μας προσβάλει με τις κινήσεις αυτές», σημειώνουν σε ανάρτησή τους ο αδερφός και ο σύζυγος της Αθηνάς Κατσάρα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

«Μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε τίποτα, ούτε ποιος είναι ο διοργανωτής, ούτε ποιος ο επιχειρηματίας που επενδύει στην απώλεια των αγαπημένων μας που χάθηκαν άδικα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Παπαγγελής, που έχασε την κόρη του Αναστασία.

«Δεν δέχομαι κανείς να πατάει στο όνομα των νεκρών ανθρώπων μου με ένα εισιτήριο των 15 ευρώ», λέει σε ανάρτησή της η Αθανασία Μπουρνάζη που έχασε στο τρένο τον αδερφό και τον πατέρα της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις