Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ βρισκόταν στη δουλειά του, σε λατομείο της περιοχής.

Έναν νεκρό άφησε πίσω του το πέρασμα της κακοκαιρίας Casandra από την Αιτωλοακαρνανία, που «βουλιάζει» από τις σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο αγνοούμενος από την κακοκαιρία Cassandra στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε δυστυχώς νεκρός.

Πρόκειται για 52χρονο άνδρα, που εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε λατομείο στην περιοχή Λεπενού και παρασύρθηκε από χείμαρρο, μετά από ρέμα που φούσκωσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (05.10,24) χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή.


Το φυλάκιο του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου, παρασύρθηκε, χωρίς ωστόσο να ήταν γνωστό αν βρισκόταν στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο ίδιος, όπως ανέφερε στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του, που παρακολουθούσε από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο παρέμενε κλειστό.

«Ο άνθρωπος ήταν νυχτοφύλακας σε μια επιχείρηση πάνω στο βουνό μέσα στο δάσος. Όλη η ζημιά εκεί έγινε, κατέβηκε πάρα πολύ νερό, τόσο νερό δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, κατέβαινε χείμαρρος από ψηλά και έκανε θόρυβο, φανταστείτε ότι με ξύπνησε αυτός ο θόρυβος», δήλωσε στο newsit.gr κάτοικος της περιοχής, όπου έγινε η τραγωδία.

«Κοιμόταν σε ένα κοντέινερ και το ρέμα αυτό που δημιουργήθηκε παρέσυρε αυτό το κοντέινερ», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr η κακοκαιρία «Κασσάνδρα», που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, άφησε πίσω της εκτεταμένες καταστροφές, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, υποδομές και καλλιέργειες και στην περιοχή του Βάλτου.

Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν κυρίως την περιοχή βόρεια του νομού, με τις ζημιές να είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε χωριά όπως το Ρίβιο, Μπαμπαλιό, Μαλεσιάδα, Αμοργιανοί, Πετρώνα, Βαρετάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Στο Ρίβιο, το σκηνικό είναι δραματικό. Ο τεράστιος όγκος νερού που κατέβηκε από το όρος Πεταλάς παρέσυρε οικίες και καλλιέργειες, με τις ελιές να ξεριζώνονται λίγες μόνο μέρες πριν από τη συγκομιδή τους, προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στους αγρότες της περιοχής. Το τοπίο μοιάζει με «βομβαρδισμένο».

Στο Μπαμπαλιό ο δρόμος είναι κλεισμένος ενώ η γέφυρα που συνδέει τους Αμοργιανούς με το Μαλατέικο έχει καταστραφεί, αφήνοντας τους κατοίκους αποκλεισμένους και σε απόγνωση.Ζημιές σημειώθηκαν και σε χωριά όπως η Μαλεσιάδα, η Πετρώνα και η Βαρετάδα.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook