Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φωτιά ενώ κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 4.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σήμερα Τετάρτη σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φονική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους.

Ο εισαγγελέας Κορίνθου μελέτησε τη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις και προχώρησε στην άσκηση δίωξης για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε θάνατος.

Το αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια.

Ο 70χρονος αντιδήμαρχος κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φωτιά ενώ κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή. Αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί την παρουσία του στην περιοχή αλλά αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν το αντίθετο.

Με αυτά τα δεδομένα σε δεύτερη κατάθεση του ομολόγησε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στα Ροζενά, κάπνιζε το μελίσσι του παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν κατηγορίας 4 και απαγορευόταν τέτοιους είδους δραστηριότητα.

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από εκεί που έχει το μελίσσι του.

Μετά την παραδοχή του εκτός της δίωξη του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.

Πρόκειται να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook