Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον 64χρονο μεγαλοδικηγόρο και 8 έτη με αναστολή στη θεία του θύματος- Οι πρώτες δηλώσεις της Αρετής Παληού μετά την καταδίκη του δράστη

Ένοχος για ασελγείς πράξεις σε βάρος της Αρετής Παληού κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, τον οποίο είχε καταγγείλει η 24χρονη σήμερα συγγραφέας, σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος , τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα , έχει κι άλλες πολυετείς καθείρξεις για παιδική πορνογραφία και κατ εξακολούθηση βιασμό δύο αδελφών 9 και 11 ετών.

Αναφορικά με την υπόθεση της Αρετής Παληού , ο μεγαλοδικηγόρος αργά το βράδυ της Πέμπτης (10.10.2024) κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο , για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 10 ετών. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Εκτός από τον γνωστό δικηγόρο, ένοχη ομόφωνα κρίθηκε και η θεία της Αρετής Παληού, η οποία κατηγορούνταν για συνέργεια και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο το δικαστήριο χορήγησε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα, δύο φορές τον μήνα.

Ο δικηγόρος της Αρετής Παληού μεταξύ άλλων τόνισε στην εκπομπή του ΟPEN η θεία της Αρετής Παληού διευκόλυνε τον δράστη στην αποτρόπαια πράξη του , ενώ παρότρυνε τα θύματα ανάλογων να καταγγέλλουν τους θύτες.

Η Αρετή Παληού με δήλωση της στην εκπομπή «ΤΩΡΑ OPΕΝ» είπε ότι: «Πρωτη φορά μετά από 8 χρόνια κοιμήθηκα ήσυχα, Η αποσιώπηση είναι ένα σοβαρό απόστημα της ελληνικής κοινωνίας και χρειάζεται αγώνας για να σπάσει. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μέχρι να καταδικατσεί τελεσίδικα και από το Εφετείο»

Ο γνωστός δικηγόρος είχε παραπεμφθεί για τον βιασμό του 14χρονου (τότε) κοριτσιού, με το δικαστήριο να μεταβάλει την κατηγορία σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, παύοντας παράλληλα την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Για την υπόθεση της Αρετής Παληού ο γνωστός δικηγόρος έχει καταδικαστεί ήδη αμετάκλητα, για τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 64χρονος δικηγόρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή εκτίοντας την ποινή του, αφού στις 26 Απριλίου 2024, καταδικάστηκε – επίσης ομόφωνα – από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε 45 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδελφών, ηλικίας 9 και 11 ετών, τότε. Και σε αυτή τη δίκη δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος εκπροσώπησε ο ίδιος τον εαυτό του στο δικαστήριο, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε κακοποίησε το 14χρονο κορίτσι και πως όσα του καταλογίζει είναι προϊόν της φαντασίας της, με σκοπό να τον εκδικηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook