Το ζευγάρι από την Αλβανία με το όπλο και τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του, εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) καθώς εντοπίστηκε ύποπτο αυτοκίνητο στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε τυχαίο έλεγχο της Άμεσης Δράσης που σταμάτησε ένα αυτοκίνητο θεωρώντας ύποπτο τον οδηγό βρέθηκαν κρυμμένα, ένα όπλο τύπουTokarev, δύο πακέτα με εκρηκτικά και πυροκροτητές.

Τόσο ο 39χρονος οδηγός του αυτοκινήτου όσο και η 33 χρονη σύντροφος του, από την Αλβανία και οι δύο οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται

Ο 39χρονος άνδρας, γεννημένος το 1985, κατονομάζεται ως ο Armiol Rrasa, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, είναι σεσημασμένος και έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά αποφυλακίστηκε με όρους το 2015.


Το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η 33χρονη σύντροφος του, όπου και βρέθηκαν κρυμμένο το όπλο και τα εκρηκτικά, δεν ήταν στο όνομά του αλλά σε εταιρεία leasing.

Ο άνδρας πάντως σύμφωνα με πληροφορίες κρατά το στόμα του κλειστό και δεν απαντα για τι που βρήκε το όπλο και τα εκρητκτικά, όπως και το πώς θα τα χρησιμοποιούσε.

Ερώτημα παραμένει αν και πως επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν τα εκρηκτικά και σε ποιους στόχους.

Στο σημείο πάντως έσπευσαν άμεσα δυνάμεις του ΤΕΕΜ προκειμένου να τα πακέτα με τα εκρηκτικά ελέγξουν, ενώ η οδός Σωκράτους παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα.

Το όπλο και τα εκρηκτικά εξετάζοντα από τα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook