Την ενοχή του πατέρα Αντώνιου και τεσσάρων συνεργατών του πρότεινε σήμερα Δευτέρα η εισαγγελέας.Oι κατηγορίες αφορούν σε καταγγελόμενους ξυλοδαρμούς και τιμωρίες ανηλίκων φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου

«Ο λόγος του ήταν νόμος! Είχε κυρίαρχο ρόλο και άποψη καθοριστική στην Οργάνωση ο πατέρας Αντώνιος», ανέφερε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ως ηθικού αυτουργού σε συγκεκριμένες κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που ζούσαν σε δομές της Οργάνωσης στον Βόλο και την Χίο και αφορούσαν σε σωματικές βλάβες ή τιμωρίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή του πατρός Αντωνίου οι κατηγορίες είναι για σειρά πλημμεληματικών πράξεων αναφορικά με τους καταγγελόμενους ξυλοδαρμούς και τιμωρίες σε ανήλικους φιλοξενούμενους των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε η ενοχή για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος τροφίμων στην σε δομές του Βόλου, αλλά και για την ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες, όπως καταγγέλθηκαν από ανήλικους σε δομές του Βόλου και της Χίου.

Καταδικαστική ήταν η εισαγγελική πρόταση και για ακόμη τέσσερις πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου, σε δομές του Βόλου και της Χίου. ενώ ζητήθηκε η πλήρης απαλλαγή για δύο κατηγορουμένους.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση για σειρά επιμέρους πράξεων για τις οποίες κατηγορήθηκαν και οι οκτώ εργαζόμενοι, όπως για τις χειρωνακτικές αγροτικές εργασίες στις οποίες επιδίδονταν οι ανήλικοι τρόφιμοι στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την απολογία του, ο πατήρ Αντώνιος αρνήθηκε πλήρως όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για “καθοδήγηση από κάποιους”.

“Τα παιδιά αυτά ήταν βαριά τραυματισμένα. Η μεγάλη αγωνία ήταν αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να επιλέξουν μια επαγγελματική ειδικότητα και να έχουν δεξιότητες για να βγάλουν μεροκάματο τίμια” είπε.

Όπως είπε η στόχευση ήταν να καταστραφεί το έργο της οργάνωσης, ενώ υποστήριξε ότι οι καταγγελίες των παιδιών ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας”. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η δημιουργία της Κιβωτού ήταν μία απόφαση αγάπης που πήρε με σκοπό να “θεραπεύσει το τραύμα” που κουβαλούσαν παιδιά που έβλεπε να είναι παραμελημένα.

Ο πατήρ Αντώνιος ανέφερε στην απολογία του πως “δεν μπορεί να μιλάνε για την Κιβωτό! Εγώ να δώσω εντολή και να έχω πειθήνια όργανα για να δίνω εντολές για τιμωρητικές συμπεριφορές; Ερχόντουσαν κι εκπαιδεύονταν από το εξωτερικό για να μάθουν τους τρόπους και τις μεθόδους μας. Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι από το εξωτερικό ερχόντουσαν να εκπαιδεύουν. Βραβευθήκαμε από την Ακαδημία Αθηνών. Υπάρχουν ντουλάπες ολόκληρες με βραβεία!”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις