Νέο περιστατικό με μεγάλη επικινδυνότητα καθώς το τρένο του Προσαστιακού παραλίγο να μπείστο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.Περάμβαση της Εισαγγελιας για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν αξιόποινες πράξεις και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν την ευθύνη.

Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου και αφορά την είσοδο του τρένου του Προαστιακού στο μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας..

Την έρευνα θα αναλάβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ανδρέου, ο οποίος θα διαπιστώσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και από ποιους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Οκτωβρίου, όταν η αμαξοστοιχία του Προαστιακού, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κάντζα – Άνω Λιόσια, εισήλθε στη γραμμή 3 του Μετρό, γνωστή ως μπλε γραμμή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, , το τρένο που κινείτο στις σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού, είχε ξεκινήσει από την Κάντζα με προορισμό τα Άνω Λιόσια, αλλά βρέθηκε μετά από λάθος χειρισμούς μέσα στη σήραγγα του Μετρό.

Ο οδηγός του τρένου έλαβε εντολή και μπήκε σε λάθος γραμμή. Ο μηχανοδηγός κατάλαβε ότι έγινε λάθος και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι μείωσε ταχύτητα, προκειμένου να καταλάβει η τηλεδιοίκηση ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως και έγινε.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ επισημαίνει ότι η είσοδος της αμαξοστοιχίας στη γραμμή του Μετρό οφείλεται σε λάθος του ρυθμιστή κυκλοφορίας, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα και αναμένεται να υποβληθεί σε διαδικασία επανεκπαίδευσης. Το μέλλον του ρυθμιστή στο συγκεκριμένο αντικείμενο παραμένει αβέβαιο.

Σημαντικό είναι ότι, κατά την ανακοίνωση, ο μηχανοδηγός του Προαστιακού παραβίασε δύο φωτεινές σηματοδοτήσεις που προειδοποιούσαν για την είσοδο σε δίκτυο του Μετρό. Αφού παραβίασε τα σήματα, ο μηχανοδηγός σταμάτησε την αμαξοστοιχία και επικοινώνησε με το σιδηροδρομικό κέντρο.

Ανακοίνωση  και δηλώσεις  ΟΣΕ
Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΣΕ διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε αντίθετη κίνηση άλλου συρμού σε καμία περίπτωση, και ότι όλες οι κινήσεις των συρμών γίνονται υπό τηλεδιοίκηση και με τη σηματοδότηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερζάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το λάθος το έκανε ο σταθμάρχης. Έκανε μία χάραξη. Η διαδρομή που ενώ έπρεπε να είναι για τον προαστιακό, έκανε διαδρομή για το μετρό. Δεν μπήκε σε ανάποδη διαδρομή κανένα τρένο. Πρώτον μπήκε με χάραξη κανονικά και φωτεινά σήματα. Ο μηχανοδηγός αυτά τα σήματα του έδειχναν ότι μπαίνει σε λάθος διαδρομή του Μετρό. Δεν σταμάτησε, τα πέρασε τα δύο φωτεινά σήματα και μετά σταμάτησε. Του σταθμάρχη είναι λάθος, αναμφισβήτητα. Πάει για επανεκπαίδευση και από τα ευρήματα της επανεκπαίδευσης θα δούμε αν θα συνεχίσει.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook