Ο ευρωβουλευτής ζήτησε από τους μαθητές να φύγουν την τελευταία ώρα από το μάθημα και να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σε διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης της χρήσης των κινητών στα σχολεία κάλεσε ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου τους μαθητές στην Λευκωσία, προκαλώντας αντιδράσεις

Μάλιστα ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, χθες επισκέφθηκε σχολεία στη Λευκωσία, καλώντας τους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων να διαδηλώσουν σήμερα εναντίον της απόφασης της Βουλής για απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρά το ότι τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τελειώνουν στις 13:35 ο Φειδίας Παναγιώτου προέτρεψε τους μαθητές να φύγουν κατά την τελευταία ώρα του μαθήματος και να διαδηλώσουν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το υπουργείο Παιδείας προειδοποίησε μαθητές και γονείς ότι όσοι απουσιάσουν από τα μαθήματα θα πάρουν αδικαιολόγητες απουσίες. Επίσης η ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) κάλεσε τους μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία τους και να μην λάβουν μέρος στην διαδήλωση που οργάνωσε ο Ευρωβουλευτής.

@fidiaspanayiotou

Τρίτη στις 1:00μ.μ όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας

♬ original sound – Fidias Panayiotou

Προ των αντιδράσεων προσπάθησε να τα «μμαζέψει» λέγοντας ότι αν φύγουν από τα μαθήματα θα το κάνουν με δική τους ευθύνης

@fidiaspanayiotou

Όλοι στις 1:00 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας να διαδηλώσουμε

♬ original sound – Fidias Panayiotou

Εν τέλει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 13:00 ήταν μόνο ο Φειδίας Παναγιώτου με 4-5 φίλους του καθώς κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του.

Ο Φειδίας Παναγιώτου επικρίθηκε από πολιτικά πρόσωπα  και γονείς για πρωτοβουλίες οι οποίες δημιουργούν την εντύπωση της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Όπως ανέφεραν τάσσεται κατά της απαγόρευσης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, γιατί οι μαθητές είναι το κοινό που παρακολουθεί τα βίντεο που δημιουργεί και από τα οποία ο ίδιος έχει σημαντικά έσοδα.

Τονίστηκε ακόμα ότι αντί να βρίσκεται στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου όπως όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, επέλεξε να παραμείνει στη Κύπρο και να απουσιάσει από σημαντικές ψηφοφορίες, προκειμένου να οργανώσει διαδήλωση μαθητών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις