Θεσσαλονίκη: Σε βαθμό κακουργήματος διώκονται οι τρείς συλληφθέντες με τα πλαστά έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων
Εντοπίστηκαν 123 πλαστά έργα τέχνης που θα πωλούσαν στο εξωτερικό με εκτιμώμενη αξία άνω των 400.000 ευρώ
Δίωξη σε βαθμό άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση με τους πλαστούς πίνακες, πασίγνωστων ζωγράφων, στη Θεσσαλονίκη.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, ένας 70χρονος και η 42χρονη κόρη του καθώς και ένας 62χρονος, κατηγορούνται για: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατά εξακολούθηση, χρήση πλαστού εγγράφου κατά εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά εξακολούθηση και κατοχή απομιμητικών μνημείων με σκοπό τη διάθεσή τους ως γνησίων.
Δείτε πλάνο από τη μεταγωγή των κατηγορουμένων από το grtimes.gr
Μετά τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εις βάρος τους οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή, από οπου πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι επρόκειτο να πουλήσουν σε διαδικτυακή δημοπρασία συνολικά 123 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής, δήθεν φιλοτεχνημένων από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες.
Οι συγκεκριμένοι πίνακες φαίνεται πως περιλαμβάνονταν στον σχετικό κατάλογο της δημοπρασίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη διοργανώτρια εταιρία – υπό τον τίτλο «39η Ελλήνων Τέχνη».
Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο οικονομικός όφελος από την πώληση τους θα κυμαινόταν από 300.000 έως 400.000 ευρώ.
Παραμονές της δημοπράτησης αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών έκαναν έφοδο σε “γκαλερί” που βρίσκεται επί της οδού Αλεξ. Σβώλου, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους, απ’ όπου κατάσχεσαν τα πλαστά έργα τέχνης, ενώ προχώρησαν και στις τρείς συλλήψεις .
Πώς ξεκίνησε η έρευνα
Η έρευνα αναφορικά με την εγκληματική δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης με τους πλαστούς πίνακες, ξεκίνησε έπειτα από πληροφόρηση που περιήλθε προ εβδομάδας στις Αρχές, σχετικά με παράνομες δραστηριότητες των δύο Εκπροσώπων του Οίκου Δημοπρασιών, με έδρα επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη, για αδικήματα που εμπίπτουν στην σχετική νομοθεσία.
Ο κατάλογος με τους επίμαχους πίνακες εξετάστηκε από ειδική εκτιμήτρια που αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί καταφανώς πλαστών έργων, κάποια από τα οποία έμοιαζαν με γνωστά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις