Κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής: Διώξεις για πολλά κακουργήματα στους 19 συλληφθέντες – Στους 70 οι εμπλεκόμενοι – Tι είπε η βραβευμένη αστυνομικός
Από 800 -3000 ευρώ η ταρίφα για την προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες. Η αστυνομικός που είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, υποστήριξε ότι έκανε «διείσδυση» για να το ξεσκεπάσει.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 19 συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μια 37χρονη, εντυπωσιακή αξιωματικός της Αστυνομίας, καθώς και 3 ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων επίορκων αστυνομικών.
Η 37χρονη αξιωματικός με δύο πτυχία ( της Σχολής Αστυνομικών και της Νοιμικής), που είχε βραβευτεί πριν από 6 χρόνια ως η Αστυνομικός της χρονιάς γιατί είχε συλλάβει καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα, είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα και ήταν πολύ κοντά στον εγκέφαλο. Απο την παρακολούθηση στη οποία είχε τεθεί τον τελευταίο χρόνο προέκυψε ότι συναντούσε τον αρχηγό του κυκλώματος, ενώ φεύγοντας απ αυτόν πάντα κρατούσε τσάντες.
Αρχικά προσπάθησε να θολώσει τα νερά πυκνώνοντας τις επαφές της με τον αρχηγό , ένα 58χρονο από την Κρήτη, αποτυχημένο επιχειρηματία με οφειλές, ώστε να ισχυριστεί ότι έχει δεσμό μαζί του.
Τελικά όμως σύμφωνα με το newsit άλλαξε το αφήγημα και τώρα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν ότι όχι μόνο δεν έχει καμία εμπλοκή με τις παράνομες δουλειές του μεγάλου αρχηγού αλλά αντίθετα, είχε ρόλο «insider», δηλαδή, μπήκε στο κύκλωμα κάνοντας ανακριτική διείσδυση, για να τους ξεσκεπάσει και να τους «δώσει στο πιάτο» των συναδέλφων της. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν τους έπεισε, καθώς οι προϊστάμενοί της τόνισαν ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια επιχείρηση σε εξέλιξη, δεν της είχαν δώσει καμία εντολή και ούτε φυσικά υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Οι διώξεις
Στην άσκηση ποινικής δίωξης για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών σε βάρος των 19 συλληφθέντων για τις δύο οργανώσεις με εικονικές εταιρείες και προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Κατά περίπτωση οι 19 συλληφθέντες διώκονται για:
– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (αφορά σε τρεις ηλικίας 58,55 και 37 ετών),
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,
– Διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120 χιλιάδων ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,
– Δωροδοκία κατά συναυτουργία,
– Δωροληψία (αφορά στους τέσσερις αστυνομικούς),
– Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,
– Παράνομη οπλοκατοχή,
Παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων και
– κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί βαρύνονται επιπλέον με τα εξής αδικήματα:
– Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
Παράβαση καθήκοντος
-Παροχή υπηρεσίας αντίθετη προς τη θέση και τα καθήκοντα του αστυνομικού υπαλλήλου.
Ακόμη η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες και για τα αδικήματα της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της μαστροπείας σε άτομα που δεν έχουν συλληφθεί στο παρόν στάδιο της έρευνας.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος τους οι 19 συλληφθέντες παραπέμφηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 ονόματα εμπλεκομένων.
Πως δρούσε ετο κύκλωμα – Ο ρόλος της βραβευμένης αστυνομικού και των συναδέλφων της
Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ εξάρθρωσαν κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες και έγιναν συνολικά 19 συλλήψεις. Ανάμεσα τους μια αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε βραβευτεί στο παρελθόν ως η Αστυνομικός της χρονιάς και 3 ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ.
Η 37χρονη αστυνομικός ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε και που θα γίνουν έλεγχοι.
Όταν πριν από περίπου τρεις μήνες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να δημιουργήσει το ελληνικό FBI και να ενσωματώσει εκεί την Οικονομική Αστυνομία, οι επιτελείς που γνώριζαν την δράση της αστυνομικού, την «ξήλωσαν», στέλνοντάς την στο «Ανηλίκων».
Σε ένα πόστο, όπου δεν της επιτρεπόταν να έχει ενημέρωση για τις κινήσεις και τις έρευνες των αρχών σε λέσχες και οίκους ανοχής.
Όλοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες, ενώ έκαναν και απάτες σε βάρος του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το MEGA στην κορυφή της συμμορίας βρίσκονται τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 58χρονο με το ψευδώνυμο Κρητικός ή Λευτέρης, έναν 55χρονο με ψευδώνυμο Νώντας ή φίλος ή θείος και έναν 37χρονο. Μέλη της συμμορίας ήταν μία 37χρονη αστυνομικός, η οποία έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας. Είχε μάλιστα βραβευτεί ως αστυνομικός της χρονιάς. Η 37χρονη ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε θα γίνουν έλεγχοι. Στην οργάνωση συμμετείχαν και τρεις ειδικοί φρουροί.
«Έχουμε δύο κυκλώματα τα οποία ασχολούνταν με τις παρανομίες. Το πρώτο με οίκους ανοχής και με λέσχες. Έπαιρναν από 800 έως 2.500 για τους οίκους ανοχής και 1.000 – 3.000 ευρώ από τις λέσχες. Φέρεται ότι ο ρόλος της κοπέλας αστυνομικού ήταν να ενημερώνει», λέει στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.
Αναφορικά με τις εικονικές εταιρίες, 40 τον αριθμό, το κύκλωμα φέρεται να αποκόμισε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ, με τη ζημιά του δημοσίου να υπολογίζεται περί τα 20 εκατοομύρια.
«Νομίζω δεν υπήρξαν συνομιλίες, υπήρξε όμως φυσική παρουσία της. Ήταν και κάποιοι ειδικοί φρουροί, ο ρόλος τους ήταν να φυλάνε τις εγκαταστάσεις εκεί. Συνελήφθησαν όλοι», πρόσθεσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις