Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πανδημία λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση «Δι-λύματα της πανδημίας» τόνισε πως η χώρα μας απέδωσε πολύ καλύτερα από άλλες, κάτι που σημαίνει ότι «οι κόποι μας δεν ήταν μάταιοι».

Αναφορικά με τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν έχει νόημα να επιλέξουμε, γιατί όλα όσα είναι διαθέσιμα και αποτελεσματικά πάνω από το 90% στο κύριο στέλεχος του ιού.

«Θα πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις και ανησυχίες» διευκρίνισε έπειτα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, στην υποθετική περίπτωση που τα εμβόλια είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα, αν εμβολιαζόμασταν όλοι, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Επίσης, είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Όπως δήλωσε έπειτα, όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών και των ευπαθών ομάδων, το επίπεδο περιορισμού θα είναι διαφορετικό.

Τέλος, υπογράμμισε πως η τελική επίπτωση του τουρισμού στην εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας ήταν «πρακτικά ασήμαντη» και υπολογίζεται στο τρία τοις χιλίοις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook