Τροχαίο στην Εγνατία: Ο οδηγός του φορτηγού έτρεχε και έπεσε χωρίς να φρενάρει στα δύο ΙΧ στα διόδια

Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν επίσης αν ο οδηγός του φορτηγού έκανε live μετάδοση την ώρα της φονικής σύγκρουσης. Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος
Νέα στοιχεία δίνουν τα βίντεο από από τις κάμερες της Εγνατίας Οδού στα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Όπως έδειξαν οι κάμερες, ο οδηγός του φορτηγού έπεσε με ταχύτητα στα δύο προπορευόμενα ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν στα διόδια Πολυμύλου της Κοζάνης και μάλιστα χωρίς να φρενάρει.
Από τα βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνεται η περιγραφή του οδηγού του πρώτου οχήματος ότι άνοιξε η μπάρα των διοδίων, εκείνος έκοψε ταχύτητα για να περάσει, στη συνέχεια ακολούθησε το αυτοκίνητο με το ζευγάρι των άτυχων Ελλήνων από την Ελβετία και ακολούθησε με ταχύτητα το φορτηγό με οδηγό τον 38χρονο Ουκρανό οδηγό που παρέσυρε τα δύο προπορευόμενα οχήματα.
Από τα βίντεο φαίνεται, επίσης, ότι κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα ΙΧ δεν έκανε όπισθεν καθώς το μόνο που κάνει την κίνηση αυτή είναι ένα όχημα πριν το πρώτο αυτοκίνητο που παρέσυρε το φορτηγό με οδηγό τον Ουκρανό.
Σημειώνεται, επίσης, ότι για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία για την ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει εν μέσω πυκνής ομίχλης ο 38χρονος Ουκρανός, καθώς ο ταχογράφος του φορτηγού έχει καταστραφεί και γι’ αυτό θα οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας.
Ωστόσο από μία πρώτη πραγματογνωμοσύνη των αξιωματικών της Τροχαίας, προκύπτει ότι το φορτηγό κινούταν με ταχύτητα που έφθανε ως… 100 (+-) χιλιόμετρα την ώρα, και προς το παρόν δεν εντοπίζουν ίχνη φρεναρίσματος.
Στην εικόνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται όχημα να μπαίνει στον δρόμο της νταλίκας, αντικρούοντας έτσι τον ισχυρισμό του οδηγού ότι προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο.
Ένα ακόμη στοιχείο που διευρευνούν οι αστυνομικοί είναι την ώρα του φριχτού τροχαίο ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού ήταν στο διαδίκτυο και έκανε live μετάδοση , κάτι που όπως λέγεται συνήθιζε να κάνει.
Το νοικιασμένο όχημα του νεκρού ζευγαριού ,που απανθρακώθηκε στο δυστύχημα διαπιστώθηκε ότι ήταν πετρελαιοκίνητο και δεν είχε κάποια μετατροπή σε γκάζι, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
Δεν είδα τίποτα», εξαιτίας της πολύ πυκνής ομίχλης επανέλαβε και σήμερα ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού για το θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδού στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης, ο οποίος το απόγευμα οδηγήθηκε ον εισαγγελέα Πρωτοδικών υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
O οδηγός του φορτηγού κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Μ. Παρασκευή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις