Στη σύλληψη του Βασίλη Γκουρούση προχώρησε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση του ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες γνωστών κυριών της Αθήνας. Ήδη από εχθες Τετάρτη είχε γίνει γνωστό πως ένα από τα στοιχεία που «έδωσαν» τον 58χρονο φερόμενο ως δράστη στις αρχές ήταν το DNA του. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα γάντια προστασίας από τον κορωνοϊό που φορούσε μόνο μέσα στο θηραυροφυλάκιο της τράπεζας, ήταν μεταξύ των στοιχείων που βοήθησαν τις αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Όπως φαίνεται, τα γάντια που φορούσε -επικαλούμενος τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό- κατά τις επισκέψεις του στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και τα οποία έβγαζε εκτός πιστωτικού ιδρύματος, ήταν αυτά που κίνησαν τις υποψίες των στελεχών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της μεγάλης κλοπής με λεία περίπου 5.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ τα στελέχη της ΕΛΑΣ εστίασαν ακόμη το ενδιαφέρον τους σε τσάντα φορητού υπολογιστή που κουβαλούσε εντός της τραπέζης ο 58χρονος (εμφανιζόταν ως θεατρικός παραγωγός κι ιδιοκτήτης καταστημάτων) κι εντός της οποίας πιθανόν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τοποθετούσε τα τιμαλφή που άρπαζε.

Όπως και για το γεγονός ότι στις επισκέψεις του, τις κρίσιμες ημερομηνίες που φέρεται να είχαν πραγματοποιηθεί οι διαρρήξεις των θυρίδων, ο 58χρονος έμενε εντός του θησαυροφυλακίου σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 20 λεπτά), που δεν δικαιολογείται απολύτως για την εναπόθεση αντικειμένων και τακτοποίηση του τραπεζικού «ντουλαπιού».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των στοιχείων που «έκαψαν» τον φερόμενο ως δράστη ήταν ο ιδρώτας που βρέθηκε στο κουτί μιας από τις παραβιασμένες θυρίδες, η μεγάλη τσάντα-θήκη για laptop, αλλά και βίντεο που τον έχουν «τσακώσει» να κινείται με ύποπτο και νευρικό τρόπο. Με τη βοήθεια των στοιχείων αυτών κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Για την παραβίαση των θυρίδων ο δράστης χρησιμοποίησε κατσαβίδι, ενώ μετά την παραβίασή τους έβγαλε κατευθείαν τη λεία και την πήρε μαζί του, χωρίς να τοποθετήσει τα κλοπιμαία σε δική του θυρίδα, που όπως έχει γίνει γνωστό διατηρεί στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι «ο 58χρονος ίσως ήξερε από την αρχή ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε, με την εις άτοπο απαγωγή, στα ίχνη του και γι’ αυτό είχε φροντίσει να κρύψει ή να πουλήσει τα κλεμμένα χρυσαφικά από τις άλλες θυρίδες.

Κι όταν συνελήφθη προ λίγων ημερών ανέφερε αυτό ακριβώς στους αστυνομικούς ότι δεν βρήκαν τα κλοπιμαία που θα ήταν η «πραγματική απόδειξη» για την συμμετοχή του στην διάρρηξη των θυρίδων».

Αυτά είναι από τα βασικά στοιχεία του φακέλου της ΕΛΑΣ –όπως αναφέρει Το Βήμα- για την διαλεύκανση της μυθιστορηματικής αρπαγής των θυρίδων σε τράπεζα του Χαλανδρίου που ανακαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020 όταν από μία από τις κατόχους των τεσσάρων θυρίδων επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο του τραπεζικού καταστήματος.

Ποινικό μητρώο

Ο 58χρονος είχε εμπλακεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σε μεγάλη υπόθεση με πλαστογραφία αδειών αυτοκινήτων. Επιπλέον ήταν ένας από τους 68 κατηγορούμενους (από διάφορες περιοχές της της χώρας όπως Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Εύβοια και Βοιωτία) σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η Οικονομική Αστυνομία τον Μάρτιο του 2018 .

Η προαναφερθείσα υπόθεση αφορούσε την εγκατάσταση και διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών –«φρουτάκια» μέσω παράνομου διαδικτυακού ιστότοπου. Στον 58χρονο που συνελήφθη για το «ριφιφί» στην τράπεζα του Χαλανδρίου είχε αποδοθεί ότι αλλοίωνε τα λογισμικά των τυχερών παιγνιδιών, προς όφελος των μελών του κυκλώματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις