Στόχος οι 5,5 εκατ. εμβολιασμοί

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην χώρα,με στόχο τους 5,5 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τέλη Μαΐου.

Μάλιστα θετική εντύπωση προκάλεσαν οι χθεσινοβραδινές εικόνες από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», με πλήθος πολιτών να αναμένει υπομονετικά τη σειρά του προκειμένου να εμβολιαστεί.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, στις 21:00, πραγματοποιήθηκαν 108.361 εμβολιασμοί στη χώρα, με το σύνολο πλέον να ξεπερνά τους 4,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Εξ αυτών, την πρώτη δόση έχουν λάβει πάνω από 2,9 εκατομμύρια, ενώ τουλάχιστον 1,6 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Με την ταχύτητα των εμβολιασμών αναμένεται να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας το οποίο είναι απαραίτητο μετά και την εμφάνιση των μεταλλάξεων.

Ιδιαίτερη συζήτηση προκλήθηκε ωστόσο και γύρω από την αθηναϊκή μετάλλαξη.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξεκαθάρισε χθες πως δεν υπάρχει αθηναϊκή μετάλλαξη καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα αφρικάνικο στέλεχος που έρχεται από τη Νιγηρία.
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι το 30% των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας, έχει κάποιο χαρακτηριστικό που το κάνουν ανταγωνιστικό ως προς το βρετανικό» σημείωσε ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών.
H καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν εάν η μετάλλαξη αυτή καλύπτεται από τα εμβόλια, εκτίμησε ωστόσο πως πιθανότητα γίνεται.

Παράλληλα, αναμένεται να φτάσουν στην χώρα και οι επόμενες παραλαβές εμβολίων.

Το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων:

Από την Pfizer αναμένονται 1.860.000 δόσεις
Από την εταιρεία Moderna 308.000 δόσεις
Από την εταιρεία Johnson & Johnson 152.000 δόσεις
Η εταιρεία AstraΖeneca έχει επιβεβαιώσει 348.000 δόσεις και 450.000 τον Ιούνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook