Δύο τα μέτωπα της πυρκαγιάς με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε Μακρακώμη και Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα, το ένα στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και το άλλο στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας.

Στα σημεία έχουν σπεύσει πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες είναι πολύ κοντά σπίτια, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που έφυγε άρον άρον από την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στον οικισμό Κάβο Ίσθμιας.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στον οικισμό Κάβο Ίσθμιας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, στον οικισμό Κάβο Ισθμίας οι φλόγες καίνε δίπλα σε σπίτια, ενώ υπάρχει έκκληση εκκένωσης.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18.15 το απόγευμα της Παρασκευής και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Απειλήθηκαν άμεσα τα σπίτια στην περιοχή και η Πυροσβεστική ζήτησε από τους κατοίκους να τα εκκενώσουν προληπτικά.

Στο σημείο πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook