Σφοδρές αντιδράσεις μαθητών. Τι υποστηρίζει το σχολείο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι μαθητές σε γυμνάσιο της Ξάνθης αναφορικά με την στάση της διεύθυνσης σε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη και αφού την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση, αλλά- όπως υποστηρίζουν οι μαθητές- η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο “επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά”.

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ότι ο μαθητής τιμωρείται με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις από πλευράς μαθητών, οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του σχολείου, όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. . Όπως υποστηρίζουν από την πλευρά τους, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του σχολείου στις καταγγελίες αυτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook