Σε πολλές εστίες μαίνεται η φωτιά σε πευκοδάσος Έβρο, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης.

Μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος ξέσπασε στην περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου στον Έβρο, ενώ λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς, δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού.

Επί τόπου επιχειρούν πολλές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά, που εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας να είναι πολύ μεγάλη, προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στο δάσος της Δάδιας, όπου διαβιούν μοναδικά είδη πτηνών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, κάτι που δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 2 ομαδες πεζοπόρο, 20 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Επί τόπου αναμένεται και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, για να κάνει ρίψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook