Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – ΕΔΕ σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
Διαστάσεις χιονοστοιβάδας έχουν λάβει τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που «μοιράζονται» από Κέντρα Υγείας.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το εύρος της απάτης αλλά και τα πλοκάμια του κυκλώματος για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Οι αρχές κάνουν ελέγχους σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα . Μεταξύ αυτών, η Θεσσαλονίκη, η Καρδίτσα, η Ικαρία, η Καβάλα, η Δράμα και η Σαντορίνη.
Οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας ανέλαβαν την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Καρδίτσας, ώστε να εντοπίσουν το εύρος της απάτης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.
Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε σήμερα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων Βορείου Ελλάδας, και αμέσως άρχισαν οι έρευνες σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες την έρευνα των αρχών δεν θα αποφύγει και ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά της Καρδίτσας, ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ και υπηρετεί σε τμήμα γειτονικού Νομού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αξιωματικός έγινε έξαλλος όταν έμαθε για το σοβαρό αδίκημα που υπέπεσε η γυναίκα του, και έλεγε πως δεν γνώριζε για την παράνομη δράση της.
Αποκαλυπτικό για τους μαϊμού εμβολιασμούς της διοικητικής υπαλλήλου του εμβολιαστικού κέντρου, η οποία καταχωρούσε τις εικονικές εγγραφές στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών υπήρξε στην πραγματικότητα το ίδιο το δημόσιο λογισμικό, το οποίο «πρόδωσε» μέσα από τις δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει, τους εικονικούς εμβολιασμούς.
Πλεύρης: Παράνομα πιστοποιητικά και σε άλλες περιφέρειες»
Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά και σε άλλες περιφέρειες.
«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό», δήλωσε.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000 ενώ συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.
Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης παρουσιάζοντας και την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς αλλά και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου (και όχι με την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου +14 ημερών) είπε:
«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστημο είναι γι αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ για περίπου 40 περιστατικά».
Καταγγελία και για την Ικαρία
Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στην καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».
«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη
Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.
Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.
Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.
Η ΕΔΕ στο νοσοκομείο «Γεννηματά» στη Θεσσαλονίκη
Το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά, στην Καρδίτσα.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.
Στην ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων αλλά και αναφορών από συναδέλφους του προς αυτόν για ύπαρξη περιπτώσεων εμβολιασμών «μαϊμού» και στην περιοχή, κατά τα πρότυπα και την μέθοδο της Καρδίτσας, αναφέρθηκε ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μιλώντας στον Max fm.
Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ωστόσο, πως μπορεί να έχει ενδείξεις και αναφορές αλλά δεν έχει αποδείξεις και γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία όσων γνωρίζει.
Συναγερμός για «μαϊμού» πιστοποιητικά από Βουλγαρία
Σε εξέλιξη, όμως, είναι έρευνες των Αρχών και για… εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς -όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open- υπάρχουν καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.
Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συναδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.
Παράλληλα, το «σαφάρι» από ελέγχους συνεχίζεται, με περιπτώσεις «περίεργων» περιστατικών σε εμβολιαστικά κέντρα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Για παράδειγμα περιπτώσεις σε κέντρα εμβολιασμών, όπου ενώ γίνονταν 30 εμβολιασμοί ανά ημέρα ξαφνικά εμφανίζονταν 100 σε μία ημέρα, κάτι που οι αρμόδιοι κρίνουν πως πρέπει να ερευνηθεί.
Με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις