Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης με τους εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας, ένα νέο κύκλωμα με πλαστά rapid tests αποκαλύφθηκε στο Σουφλί Έβρου.

Οι αδιάφθοροι της αστυνομίας έχουν περάσει χειροπέδες σε 10 μέλη της σπείρας η οποία δήλωνε αρνητικά αποτελέσματα tests που όμως δεν γίνονταν ποτέ, για ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους υπαλλήλους.

Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας φαρμακοποιός στο Πρωτοκκλήσι του Έβρου που προμήθευε σε ανεμβολίαστους πολίτες αρνητικά τεστ για να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Μάλιστα μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων είναι δύο στρατιωτικοί και ένας αστυνομικός, που παρέμεναν ανεμβολίαστοι αλλά δεν ήθελαν να πληρώνουν και για τα τεστ.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι κατακριτέο, δε το συζητώ. Δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει, αν είναι ακριβώς έτσι. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας», δήλωσε ο Αθανάσιος Μαλάκης, πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Έβρου.

«Εγκέφαλος» ο φαρμακοποιός
Ο εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 50χρονος πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που λίγα χρόνια πριν έχασε τη σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της.

Έτσι, είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα δήλωσης των τεστ.

Το κύκλωμα είχε βγάλει πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών τεστ για στρατιωτικούς αλλά και για αστυνομικούς, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους.

«Όταν στις παράνομες αυτές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία δραστηριότητες εμπλέκονται αποδεδειγμένα κρατικοί λειτουργοί ή και αστυνομικοί που ο ρόλος τους είναι η δίωξη αυτών των εγκλημάτων, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο που προβλέπεται», τόνισε ο Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτ/κης Αττικής.

Αυτό που πρόδωσε τελικά τόσο τον 50χρονο όσο και τους εμπλεκόμενους, ήταν το γεγονός ότι δήλωναν τα τεστ σε ώρες που το φαρμακείο δε λειτουργούσε.

Στο Σουφλί βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγαν στο χωριό που βρίσκεται το φαρμακείο, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων φέρονται να έλαβαν πλαστό rapid test.

Το βίντεο από το MEGA:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις