Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΚΑΪ για το τελευταίο τριήμερο, προκύπτει μάλιστα πως για κάθε ένα εξιτήριο ισοδυναμούν δύο εισαγωγές. Συγκεκριμένα, το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 622 εισαγωγές και 296 εξιτήρια. Αναλυτικά:

– Την Παρασκευή καταγράφηκαν 232 εισαγωγές και 126 εξιτήρια
– το Σάββατο 225 εισαγωγές και 122 εξιτήρια
– την Κυριακή είχαμε 165 εισαγωγές και 48 εξιτήρια.

Τα νούμερα αυτά δείχνουν μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας και ανησυχούν τους ειδικούς…

Ο κ. Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης «η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξεως του 205% και υποστήριξε πως τα ενεργά κρούσματα στην Αττική ενδεχομένως να αγγίζουν τις 100.000:

«Τα μοντέλα που υπολογίζουν τους πραγματικούς φορείς και εκεί συμπεριλαμβάνουμε τόσο συμπτωματικούς, όσο και ασυμπτωματικούς δίνουν μία εκτίμηση πάνω από 100.00 φορείς, ωστόσο αυτό έχει ιδιαίτερη αβεβαιότητα γιατί αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε διάφορες παραμέτρους, παραδείγματος χάριν αν ο ιός πολλαπλασιάζεται περισσότερο όσον αφορά τα μεταλλαγμένα στελέχη. Επομένως δεν έχει κάποια ακρίβεια αυτή η εκτίμηση, είναι απλά μια ένδειξη».

Το Lockdown παραμένει στο τραπέζι

Για επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική»…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook