«Με ιδέες μεγαλείου η Πισπιρίγκου» – Με έλλειψη συναισθήματος ο Δασκαλάκης λέει η κλινική ψυχολόγος για το ζευγάρι
Στο τέλος φθάνει το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς στις 8 Ιουλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα εξεταστεί ως ύποπτη για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας, 3,5 ετών και της Ίριδας, 6 μηνών .
Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από την 18η ανακρίτρια, στην οποία απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Στην έκθεση της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από την ανακρίτρια παρατίθενται όλα τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις συνεδρίες τόσο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και με τον πατέρα των παιδιών, τον Μάνο Δασκαλάκη και παρουσιάζει παρουσιάζει η εφ. «Πατρίς».
Σε κάθε συνεδρία που είχε με τον πατέρα των παιδιών εκείνος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του καθώς τον αναγνώριζαν στον δρόμο και του επιτίθεντο φραστικά. Τον χαρακτηρίζει συνεργάσιμο και αναφέρει: «Ήταν φανερό το πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ότι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε επίσης να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα νοιώθοντας ενδεχομένως ότι αξιολογείται. Θέλησε μάλιστα να μάθει την γνώμη μου, ρωτώντας με και ευθέως.
Ωστόσο δεν επέμεινε όταν δεν απάντησα στο ερώτημά του. Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να από-επενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με τους σημαντικούς άλλους όπως είναι τα παιδιά του. Περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του με τα τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα.
Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές (διαφεύγει της πραγματικότητας) στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει».
Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε τα πάντα. Από τη γνωριμία του με την Ρούλα, τις σχέσεις με τους γονείς της, τις γεννήσεις και τους θανάτους των παιδιών τους. Προσπαθεί και ο ίδιος να διαχειριστεί την κατάσταση κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μάλιστα σε κάποια συνεδρία είπε αναφερόμενος στο θάνατο της Μαλένας: «Μέχρι και τώρα δεν έχουμε μάθει από τι πέθανε το παιδί. Εγώ αποκλείω το περί ευθυνών Ρούλας στο συγκεκριμένο παιδί. Ξεκάθαρα. Ήταν το παιδί της. Είμασταν τέλεια τότε όχι απλά καλά. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος… Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο».
«Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί η Μαλένα της Ρούλας»
Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκρυψε την αδυναμία του στη Μαλένα… «η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας… καταρχήν να σας πω ότι -η Μαλένα έχει γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα με την Ρούλα. Είναι ένα συν που προστίθεται ακόμα για τη σχέση τους…».
Ο πατέρας είπε ότι η μητέρα τότε έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Όταν γεννήθηκε το παιδί η μητέρα δεν ήθελε να το δει. Είπε χαρακτηριστικά: «…την τάιζε και την φρόντιζε με το ζόρι. Η ίδια δεν το ήθελε. Μετά το παραδέχτηκε. Κάποια στιγμή της έβαλα χέρι: Είναι το παιδί σου, τί είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις; ‘ και έτσι συνήλθε… ήταν διστακτική με την Μαλένα τότε, πιο πολύ έπαιρνε την Τζωρτζίνα. Και μετά γύρισε τούμπα όλο αυτό. Μετά έγιναν αχώριστες σε υπερβολική δόση αχώριστες». Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τους θανάτους των παιδιών. Πώς τους έμαθε και ποια ήταν η αντίδρασή του. Για τη Μαλένα είπε: «Την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη μέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι (στην Αθήνα) να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα. Ήμουν στο δρόμο πουμε πήρε η Ρούλα και μου είπε ‘τρέχα, το παιδί έμεινε’. Ολυμπιακό χωριό – Νοσοκομείο Ελπίδα . 13 λεπτά, 220 χιλιόμετρα, Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό …όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Μαλένα.
Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω, μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωποςΔεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα ούτε στην Τζωρτζίνα.
Στη Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου
«Είχε τρελαθεί τελείως (στην Μαλένα). Ούρλιαζε, χτυπιόταν, φώναζε ‘το παιδί μου’…και μόλις μπήκαμε μέσα να την δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί κάναμε αμάν να την βγάλουμε την Ρούλα από το δωμάτιο. Για αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω από την μεριά της αλλά ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα να αφοσιώθηκε στην Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στην Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε ‘το παιδι’ μου και το παιδί μου».
Οι συνεδρίες με τη Ρούλα
Η πρώτη συνεδρία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κλινική ψυχολόγο ξεκίνησε με την κατηγορουμένη μητέρα να αναφέρει «πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω.» Στην ερώτηση πως είναι αυτή την περίοδο απάντησε «να σας πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα; Δηλαδή τώρα ζω το πένθος είμαι μόνη μου. Και για την μπέμπα. Και για την Τζωρτζίνα δεν πρόλαβα. Για την Τζωρτζίνα ξεκάθαρα δεν έχω προλάβει καθόλου.
Τώρα μου βγαίνουν όλα. Το αίσθημα της αδικίας μεγάλο με πνίγει. Και θυμός έρχεται σας μιλάω ειλικρινά.Αλλά η απώλεια των παιδιών μου …ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Με συλλάβανε γρήγορα δεν είμαι έξω να αποδεικνύω αυτά που λέω με διάφορα μέσα όπως είναι το κινητό μου ας πούμε ένα μήνυμα σε ένα γιατρό».
«Ο Μάνος ήταν προστατευτικός»
Στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Όταν τον γνώρισε τον χαρακτήρισε ως «απλησίαστο» Τον είχε δει στο γήπεδο δεν θυμόταν καλά το όνομά του και ένα αίτημα φιλίας στο facebook ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η σχέση. Από την πρώτη στιγμή όπως διηγείται βλέπει ότι η μητέρα του έχει έναν τρομερό έρωτα για το γιο της. Που παντρεύτηκε και της στοίχισε όπως λέει χαρακτηριστικά. Για τις πρώην του που είχαν εμμονή μαζί του και ότι μία πρώην του Μάνου έβαλε άνθρωπο να της αρπάξει την Τζωρτζίνα μέσα από το σπίτι.Τον απώθησε με ένα αποσμητικό σπρέι. «Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία. Νιώθω αδικία γιατί επειδή τον ξέρω ξέρω ότι δεν το πιστεύει έχει επηρεαστεί από τα κανάλια. Δεν το περίμενα να αντιδράσει έτσι. Μίλησε για τα κορίτσια από τη γέννησή τους μέχρι και τις ημέρες που πέθαναν.
Για τον θάνατο της Μαλένας και την μετέπειτα αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει «δεν στεναχωριόταν δεν έκλαιγε δεν την ανέφερε δεν ήταν θλιμμένος σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο. Κοιτούσα να το σεβαστώ αυτό ο Μάνος θεωρούσε ότι επειδή είχε μείνει η Τζωρτζίνα πίσω έπρεπε να μείνει δυνατός για εκείνη…» «Ζωή και θάνατος μαζί αδιαφοροποίητα. Το είναι και το ήταν έφτιαξαν μία ενιαία λέξη μπερδεμένη σαν και ο χρόνος το πριν και το τώρα να είναι αδιαιροποίητα στον ψυχισμό της. Και ενώ εγώ της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της», καταλήγει η κλινική ψυχολόγος.
Το έγκλημα με τον παππού της
Η κατηγορούμενη μητέρα αναφέρθηκε στο έγκλημα όπου ο παππούς της το 1964 έπνιξε την γιαγιά της και είχε φυλακιστεί και εκείνος στον Κορυδαλλό. Αναφέρει μάλιστα ότι βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ο πιο καλός κρατούμενος και έτσι βγήκε. Η αναφορά από την κατηγορουμένη στο έγκλημα επισημαίνει η κλινική ψυχολόγος δείχνει μία αντίφαση. Μπήκε για το έγκλημα βγήκε βραβευμένος. «Η μητέρα φαίνεται να έχει ιδέες μεγαλείου που τις συνδέει με τη δημοσιότητα και εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί κανείς να αποκτήσει μεγαλεία- διασημότητα και καταξίωση -μέσα από παραβατικές πράξεις.»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε και πως το έμαθε: «Από τον ίδιο. Μου είπε ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος. Γιατί μου είχαν πει τότε ότι η γιαγιά μου ήταν άρρωστη και είχε φύγει από τη ζωή. Μου είπε ότι έλεγε στη γιαγιά της: «σε παρακαλώ μην βρεθείς αύριο στο δικαστήριο να πάρουμε διαζύγιο, θέλω να είμαστε μαζί. Του έλεγε θα με σκοτώσουν οι δικοί μου και της έλεγε ο παππούς σε παρακαλώ σε παρακαλώ και την είχε πιάσει από εδώ …Μου έδειξε με τα χέρια της κρατώντας το λαιμό της «H μητέρα είπε στο τέλος της αφήγησης». Τώρα το πληρώνω το επίθετο να το εκεί μπροστά βγήκε το επώνυμο. Γιατί κατευθείαν με συνέδεσαν με τον παππού μου . Λέγανε για DNA κατευθείαν. Τα πρώτα αποσπάσματα από εκπομπές ήταν όλα σε σύνδεση με τον παππού μου. Και αυτό ήταν πολύ άσχημο γιατί εντάξει δεν έχω καμία σχέση».
«Είχα δηλώσει για ιατροδικαστής»
Η κατηγορούμενη μητέρα στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στους στόχους που είχε ενώ στις Πανελλήνιες είχε δηλώσει ακόμα και για ιατροδικαστής. «Ήθελα να δουλέψω στο χώρο της υγείας. Στις πανελλήνιες είχα δηλώσει και ιατροδικαστής. Είχα δηλώσει όλα τα ιατρικά δεν πέρασα πουθενά. Μου άρεσε ο κλάδος της υγείας. Στην προκειμένη περίπτωση έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ακούγεται λάθος αλλά εγώ δεν θέλω να πω ψέμματα.Τώρα πιστεύουν όλοι ότι αυτή ήθελε ιατρική άρα τα ξέρει όλα απ’ έξω και ανακατωτά να πως σκότωσε τα παιδιά, τα δηλητηρίαζε τα έκανε, τα έρανε ακούγεται πολύ λάθος».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις