Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη Δευτέρα από τις 21 φεβρουαρίου , το άνοιγμα των καταστημάτων, γυμναστηρίων, ξενοδοχείων και άλλων χώρων ,σε μια σημαντική χαλάρωση των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων που είχαν ως στόχο να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19.

Σύμφωνα με το timesofisrael.comκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αγορές, μουσεία και βιβλιοθήκες μπροστά στο δρόμο θα είναι ανοιχτά σε όλους τους Ισραηλινούς, ενώ μόνο εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από το COVID-19 θα μπορούν να χρησιμοποιούν γυμναστήρια, να συμμετέχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξενοδοχεία και πισίνες.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν επέκρινε τους δασκάλους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

«Ένας δάσκαλος που δεν εμβολιάζεται  εγκαταλείπει την ευημερία των μαθητών και αποτυγχάνει στη δουλειά του», έγραψε ο Edelstein.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που θα απαιτεί από όλους τους εργαζομένους που έχουν υψηλή έκθεση στο κοινό να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ κάθε δύο ημέρες. «Δεν θα συμβιβαστούμε για τη δημόσια ευημερία», έγραψε ο Edelstein.

Σχεδόν 4 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν λάβει μέχρι τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού και 2,5 εκατομμύρια – πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού – έχουν λάβει και τις δύοδόσεις.

Ωστόσο, υπήρξε αισθητή απροθυμία μεταξύ Ισραηλινών κάτω των 50 ετών να κάνουν το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου του διδακτικού προσωπικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook