Το μικρό απομακρυσμένο νησί της Αναλήψεως (Ascension Island) στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό θα μπορούσε να γίνει το πρώτο νησί που θα εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19.

Το νησί – ένα υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου – έχει πληθυσμό πάνω από 800 κατοίκους. Τουλάχιστον 1.950 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca Covid-19 έφτασαν στο Ascension νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με ειδική πτήση υποστήριξης από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Georgetown του νησιού έχει αρχίσει τη χορήγηση του εμβολίου και οι πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ήταν η υπάλληλος του νοσοκομείου Sylvia Isaac και ο σύζυγός της,  Mervyn.

Σε μια δήλωση, σύμφωνα με το CNN,  η κα Ισαάκ είπε: «Αισθάνομαι πολύ προνομιούχος να μπορώ να λαμβάνω αυτό το εμβόλιο» και ότι ο «εμβολιασμός από μόνος του ήταν γρήγορος και ανώδυνος».  «Αυτό το εμβόλιο ελπίζουμε ότι θα μας προστατεύσει από τις χειρότερες επιπτώσεις του COVID-19 και θα βοηθήσει επίσης στην προστασία της οικογένειας, των φίλων και της υπόλοιπης κοινότητας», είπε.

Δεδομένου του αριθμού των κατοίκων  η κυβέρνηση του νησιού Ascension προβλέπει, «ότι οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν σε όλους μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Ο κυβερνήτης Philip Rushbrook από την Ascension είπε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Ascension αυτή τη στιγμή για να δω από πρώτο χέρι την άφιξη και τη διανομή των εμβολίων». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους  συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού». Και είπε ότι η παράδοση των εμβολίων, “αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα πολλής σκληρής δουλειάς σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, της  RAF και της κυβέρνησης  του Ascension Island.

Το νησί της Αναλήψεως είναι ένα ηφαιστειακό νησί 33 τετραγωνικών μιλίων, απέχει περίπου 1.000 μίλια από την ακτή της Αφρικής και 1.400 μίλια από τη Βραζιλία.

Οι πλησιέστεροι γείτονές τους βρίσκονται στο νησί της Αγίας Ελένης 700 μίλια προς τα βόρεια. Το Ascension Island είναι μέρος της Υπερπόντιας Επικράτειας του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγίας Ελένης, της Αναλήψεως και του Tristan da Cunha και έχει το δικό του Σύνταγμα , είναι αυτοδιοικούμενο και ψηφίζει τους δικούς του νόμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook