Εκατόμβη νεκρών με τις εξελίξεις να είναι δραματικές και τον πόλεμο να κορυφώνεται στο Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα με τη λήξη του τελεσίγραφου η Χαμάς εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ στην πόλη Ασκελόν. «Εμείς προειδοποιήσαμε τους κατοίκους να εγακταλείψουν τα σπίτια τους» είχε διαμηνύσει η Χαμάς πριν ξεκινήσει ο βομβαρδισμός.
Πληφορορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από την επίθεση με ρουκέτες.
Νέα επίθεση προς το Ισραήλ έγινε και από την πλευρά του Λιβάνου.
Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων 24 ωρών περιγράφονται ως οι σφοδρότεροι στην 75χρονη διαμάχη Ισραηλινών – Παλαιστινίων και έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ και τα όσα μεταδίδει η απεσταλμένη Ευτυχία Πενταράκη

Παρά την απειλή της Χαμάς ότι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε απροειδοποίητο βομβαρδισμό αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση, ο Νετανιάχου προειδοποιεί το λαό του για μακρά μάχη που θα αφανίσει τους τρομοκράτες και θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή.

Τη στιγμή της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον της ισραηλινής πόλης Ασκελόν κατέγραψαν ΜΜΕ της περιοχής.

Στην εικόνα φαίνεται μία βροχή από πυραύλους να εκτοξεύονται προς την πόλη του Ισραήλ, οι κάτοικοι της οποίας είχαν προειδοποιηθεί από τη Χαμάς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Οι επιθέσεις στην πόλη Άσκελον, είναι συνεχείς. Ακούγονται εκρήξεις από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο κόσμος τρέχει στα καταφύγια, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του OPEN. Οι ρουκέτες της Χαμάς χτύπησαν ξανά το λιμάνι της Άσκελον.

Στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της πόλης έρχονται συνεχώς μηνύματα προκειμένου να παραμείνουν στα καταφύγια, καθώς η πόλη δέχεται επίθεση με πυραύλους.
Δείτε τα βίντεο που κατέγραψαν τοπικά ΜΜΕ:


Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Χαμάς είπε ότι οι κάτοικοι της πόλης, ακριβώς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, είχαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα να φύγουν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς αναφέρει ότι «Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας από τη Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 σήμερα το απόγευμα».

Πάνω από 4.500 ρουκέτες έχουν ήδη εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από το Σάββατο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook