Μια σκληρή πολιτική απέναντι στη Ρωσία φαίνεται να εγκαινιάζουν οι ΗΠΑ, με την επιβολή κυρώσεων για την υπόθεση Ναβάλνι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσθέσουν τη Ρωσία σε μια λίστα κρατών που υπόκεινται σε βέτο εξαγωγής υλικού και υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Το (Κρατικό) Τμήμα θα τροποποιήσει το άρθρο 126.1 των Διεθνών Κανονισμών Κυκλοφορίας Όπλων για να συμπεριλάβει τη Ρωσία στον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται σε πολιτική άρνησης για εξαγωγές αμυντικών ειδών και αμυντικών υπηρεσιών, με ορισμένες εξαιρέσεις για εξαγωγές προς τη Ρωσία προς υποστήριξη στην κυβερνητική διαστημική συνεργασία», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δήλωση του.

«Ωστόσο, οι εξαγωγές για την υποστήριξη της εμπορικής διαστημικής συνεργασίας θα περιοριστούν μετά από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών» συμπλήρωσε.

Νέες κυρώσεις για την υπόθεση Ναβάλνι

Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις σε τρία ρωσικά επιστημονικά ιδρύματα και επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις στις δύο υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας για την φερόμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το τμήμα Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) έβαλε στην «μαύρη λίστα« των ρωσικών οντοτήτων το 33ο Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας και Δοκιμών και το Κρατικό Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας Οργανικής Χημείας και Τεχνολογίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών δέχθηκαν επίσης κυρώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook