Το βάν των φυλακών έπεσε σε ενέδρα και δέχθηκε επίθεση από ενόπλους κατά τη μεταφορά ενός κρατουμένου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (14/5) κοντά στην πόλη Εβρέ στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τρείς σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία, όταν το βαν στο οποίο μετέφεραν έναν βαρυποινίτη κακοποιό δέχτηκε ένοπλη επίθεση από άλλους κακοποιούς , τουλάχιστον τέσσερις, το πρωί της Τρίτη.

Η αστιονομική κλούβα μετέφερε διαβόητο κρατούμενο αρχηγό συμμορίας με το παρατσούκλι «Η Μύγα».
Όλα έγιναν το πρωί της Τρίτης (14/05/2024) και αρχικά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έπεσαν νεκροί απίο τόπου κατά την επίθεση στην αστυνομική κλούβα που μετέφερε τον σκληρό συμμορίτη από τη Ρουέν στην Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία.
Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι οι νεκροί έφτασαν στους τρεις, καθώς ένας εκ των τραυματιών υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο κρατούμενος, ονόματι Mohamed A, με το παρατσούκλι «Μύγα» ( “The Fly”), γνωστός για διάρρηξη και απόπειρα ανθρωποκτονίας, μεταφερόταν απο το Ρουέν στο Εβρέ, ενώ η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο του Εβρέ, λίγο μετά τις 11 το πρωί.


Ο κρατούμενος που δραπέτευσε, με το παρατσούκλι «Η μύγα» (La Mouche), αναγνωρίστηκε ως ο 30χρονος Μοχάμεντ A. Είχε καταδικαστεί για διάρρηξη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ.

Το δικαστήριο του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και την ανέθεσε στην Τζουναλκό, η οποία ειδικεύεται στο οργανωμένο έγκλημα. Ξεκίνησε το σχέδιο «Epervier» (Επιθεωρητής), κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί.

Η πρώτη αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν

«Η σημερινή πρωινή επίθεση, η οποία κόστισε τη ζωή σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αποτελεί σοκ για όλους μας. Το Έθνος στέκεται στο πλευρό των οικογενειών, των τραυματιών και των συναδέλφων τους», δήλωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook