Ασυνήθιστες εικόνες και καταστάσεις βιώνουν επισκέπτες του ισπανικού θερέτρου, όπου κάτοικοι ζητούν να φύγουν οι τουρίστες για να “απολαύσουν” οι ίδιοι τον τόπο τους.

Περισσότεροι από 200 ακτιβιστές από την Μαγιόρκα κατέβηκαν στη δημοφιλή παραλία Caló des Moro , διώχνοντας τους παραθεριστές
Κάτοικοι της Μαγιόρκα εμπόδισαν τους μπερδεμένους παραθεριστές να έχουν πρόσβαση σε μια ειδυλλιακή παραλία του νησιού αυτό το Σαββατοκύριακο, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά των τουριστών.
Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην βρετανική Daily Mail, γυναίκες και άνδρες διώχνουν τους τουρίστες από μονοπάτια και παραλίες, λέγοντας τους ότι έχουν κάνει «κατάληψη» στις παραλίες και δεν επιτρέπουν στους ντόπιους να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής τους.
Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει μια γυναίκα να κάθεται σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο δημοφιλή όρμο Caló des Moro, ενώ ένας ντόπιος φώναζε στους τουρίστες «φύγετε, φύγετε, φύγετε»!. Ένας άλλος άντρας με μακριά μαλλιά και τατουάζ φαίνεται να εξηγεί στους δυσαρεστημένους παραθεριστές ότι «οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία… για μια μέρα, θα την απολαύσουμε εμείς », προτού τους κάνει νόημα να φύγουν.

Διαδηλωτές χειροκροτούν ειρωνικά και κοροϊδεύουν επισκέπτες που απομακρύνονταν από την παραλία, ενώ άλλοι εξέφραζαν οργή, κρατώντας πλακάτ με μήνυμα στους τουρίστες «Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι».

Η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο, που είναι γνωστός παγκοσμίως.

Στο προφίλ της ομάδας στα social media αναφέρεται: «Ποιος άνδρας ή ποια γυναίκα από τη Μαγιόρκα θα σκεφτόταν να πάει στο Calo des Moro μια καλοκαιρινή Κυριακή; Είναι αδύνατον! Είναι γεμάτο από Instagrammers που θα πάνε μόνο για να βγάλουν μια φωτογραφία!».


Ένας διαδηλωτής εθεάθη να φορά ένα λευκό μπλουζάκι που δηλώνει τους τουρίστες «b********» – ενώ ένας άλλος είχε ένα σύνθημα προσαρμοσμένο από το διάσημο απόφθεγμα της Μαρίας Αντουανέτας «Αφήστε τους να φάνε κέικ». Το σύνθημα, μεταφρασμένο στα αγγλικά, έλεγε: «Αν δεν έχουν ψωμί, να φάνε τους τουρίστες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook