Το ύψος του αεροσκάφους σήμαινε ότι δεν χτυπήθηκε από πουλί και άφησε τους ερευνητές σαστισμένους

Το παρμπρίζ του γεμάτου τζάμπο τζετ της Boeing έσπασε ξαφνικά στα 40.000 πόδια πυροδοτώντας φόβους για νέο ελάττωμα σε ένα ακόμη αεροσκάφος της διάσημης κατασκευαστικής  εταιρίας .

Σύμφωνα με τη Sun, το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαΐου όταν το Boeing Dreamliner 787-9 της Virgin Atlantic, το οποίο ήταν γεμάτο με επιβάτες, βρισκόταν μεταξύ Γροιλανδίας και Ισλανδίας και πετούσε στα 40.000 πόδια και αναγκάστηκε να γυρίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που δημοσιεύει και φωτογραφία-ντοκουμέντο με τη ζημιά, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους αντίκρισαν έντρομοι το τζάμι τεσσάρων στρωμάτων να σπάει τρεις ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το Χίθροου. Παρότι δεν υπήρχε κίνδυνος αποσυμπίεσης της καμπίνας, όπως διαβεβαίωσαν τους επιβάτες, έλαβαν τελικά την απόφαση να επιστρέψουν στο Λονδίνο. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες και τους προσέφερε δωρεάν διαμονή για τη νύχτα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους επόμενη ημέρα.

Το δημοσίευμα της Sun επισημαίνει ότι το υψόμετρο που πετούσε το τζετ σημαίνει ότι δεν χτυπήθηκε από πτηνό, γεγονός που προβληματίζει περαιτέρω τους ερευνητές. Η θερμοκρασία έξω από το αεροσκάφος τη στιγμή του ραγίσματος ήταν -50C.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook