Ανάμεσα στους νεκρούς είναι αστυνομικοί , ένας ιερέας και δύο από τους δράστες - Στις φλόγες η συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ - Τουλάχιστον 10 οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία και πόλεις

Πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε πόλεις στην περιοχή Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας. Οι δράστες εισέβαλαν σε συναγωγή και σε ορθόδοξη εκκλησία αλλά και σε αστυνομικό τμήμα και σκόρπισαν το θάνατο, ανοίγοντας πύρ.

Το πρακτορείο Ρία Νοβόστι αναφέρει πως μεταξύ των νεκρών είναι ιερέας, φύλακας εκκλησίας αλλά και αστυνομικοί.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη έχουν τραυματιστεί μετά από συντονισμένη επίθεση τρομοκρατών στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μακτσκάλα στην περιοχή του Νταγκεστάν στη Ρωσία.Σύμφωνα με τις τελευταίες 12 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στην περιοχή αυτή στον βόρειο Καύκασο στη Ρωσία.


Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα έγιναν επιθέσεις σε τρία σημεία. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ έξω απο συναγωγή σε εβραϊκή συνοικία, σε ορθόδοξη εκκλησία στην ίδια περιοχή, αλλά και σε αστυνομικό τμήμα σε κοντινή πόλη. Πυροβολισμοί ακούγονται και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Βίντεο από την επίθεση των τρομοκρατών:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και έβαλαν φωτιά σε συναγωγή στην πόλη Ντέμπρεντ, ενώ η πόλη Μακτσκάλα, άλλη ένοπλη ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικούς, κατέλαβε τα οχήματά τους και άλλαξε πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου, ενώ ανατινάχθηκε και αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν πηγές της ρωσικής κυβέρνησης, η ομάδα των τρομοκρατών που συντονισμένα στις δύο ρωσικές πόλεις, αριθμεί περισσότερα από δέκα άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε ορθόδοξη εκκλησία, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας ιερέας έχασε τη ζωή του.

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης ανέφεραν σε ρωσικά ΜΜΕ ότι ακούστηκε ένας άνδρας να φωνάζει «Αλαχού Άκμπαρ» και αμέσως μετά ένα αυτοκίνητο να ανατιναχτεί και να τυλίγεται στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, δύο από τους τρομοκράτες «εξολοθρεύτηκαν» από άνδρες των ειδικών ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με βίντεο που έχουν ανέβει στα social media, η συναγωγή έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται μια ομάδα τρομοκρατών να έχει σκοτώσει αστυνομικούς και να πυροβολεί με αυτόματα από τα περιπολικά:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook