Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «απολύτως» δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.Στην αντεπίθεση το στρατόπεδο του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την απογοητευτική επίδοσή του στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, σε δημοσίευσή τους οι New York Times ανέφεραν πως ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «απολύτως» δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Καταλαβαίνει ότι είναι δίκαιο για τους ανθρώπους να κάνουν αυτή την ερώτηση», «είπε η Καρίν Ζαν-Πιέρ , προσθέτοντας ότι είδε τον πρόεδρο να περπατά στη Δυτική Πτέρυγα προτού για την ενημέρωση Τύπου και ότι «φαίνεται υπέροχος”, Ο 81χρονος Δημοκρατικός «συνεχίζει την εκστρατεία του», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε επαφές με πολλά προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Ηχογράφησε επίσης δύο συνεντεύξεις που θα μεταδοθούν αύριο Πέμπτη από το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος δεν έχει υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις μετά το τσεκ-απ του περασμένου Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά η  πίεση στον Μπάιντεν αυξάνεται καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβητούν τις πιθανότητες επανεκλογής του,
Ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει ανησυχίες για τον Μπάιντεν – Θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον Τραμπ
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Washington Post o Ομπάμα είπε σε ανθρώπους που τον στηρίζουν, όταν επικοινώνησαν μαζί του ότι ο δρόμος για την επανεκλογή Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη μετά την απογοητευτική του απόδοση στο debate.

Σύμφωνα με την Post, ο Ομπάμα έκανε ξεκάθαρες τις ανησυχίες του σε μερικούς από τους κοντινούς του ανθρώπους, κάνοντας την πιο σκληρή αξιολόγησή για τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Παράλληλα, το άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την τηλεμαχία και του πρόσφερε την υποστήριξή του ως προσωπικός του σύμβουλος . Ωστόσο, δεν είναι σαφές το περιεχόμενο των συμβουλών του Ομπάμα προς τον Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως ισχυρός αγγελιοφόρος στους ψηφοφόρους και ως έμπιστος σύμβουλος στον πρόεδρο», δήλωσε η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση. Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Στην αντεπίθεση ο Τράμπ – “Δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος”

Οι διευθυντές της εκστρατείας του Τραμπ λένε ότι ο Μπάιντεν «δεν είναι κατάλληλος για τον Λευκό Οίκο».Οι Κρις ΛαΣίβιτα και Σούζι Γουάιλς εξέδωσαν νέα δήλωση την Τετάρτη υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «δεν είναι κατάλληλος για τον Λευκό Οίκο» και κατηγόρησαν  τους «Δημοκράτες, τα κύρια μέσα ενημέρωσης ότι λένε ψέματα για τη γνωστική κατάσταση του Μπάιντεν». «Κάθε Δημοκρατικός που καλεί τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί ήταν κάποτε υποστηρικτής του Μπάιντεν και των αποτυχημένων πολιτικών του που οδηγούν σε ακραίο πληθωρισμό, ανοιχτά σύνορα και χάος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφεραν . «Ο Τζο Μπάιντεν είναι αδύναμος, αποτυχημένος, ανέντιμος και δεν ταιριάζει στον Λευκό Οίκο», συμπλήρωσαν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook