Άκρως επικριτικό το δημοσίευμα του Economist μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό debate. Τον καλεί να αποσυρθεί.Επικρίνει και το επιτελείο του για τη συγκάλυψη της ανικανότητας του προέδρου.

Στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού , απεικονίζεται ένα «πι», το οποίο χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, συνοδευόμενο από τη φράση «Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα» (No way to run a country).

Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί, γράφει στον τίτλο ο Economist, για να συμπληρώσει ότι : «Ο πρόεδρος και το κόμμα του παρουσιάζονται ως σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους όμως άλλα λένε»

Το θέμα εστιάζει στην προεδρική συζήτηση για την οποία αναφέρει « ήταν απαίσια για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη ήταν χειρότερη».


Ήταν αγωνία να παρακολουθείς έναν μπερδεμένο γέρο που παλεύει να θυμηθεί λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να προσγειώσει ένα επιχείρημα εναντίον ενός αδύναμου αντιπάλου ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η επιχείρηση από την εκστρατεία του για να αρνηθεί αυτό που είδαν με τα μάτια τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιο τοξική από κάθε άλλο, επειδή η ανεντιμότητα της προκαλεί περιφρόνηση. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ο Λευκός Οίκος στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Οι νέες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι στις πολιτείες που πρέπει να κερδίσει ο Μπάιντεν κινήθηκαν εναντίον του. Το προβάδισμά του μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και σε κάποτε ασφαλείς πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Μινεσότα και το Νέο Μεξικό, σημειώνεται στο δημοσίευμα .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να τον καλούν ανοιχτά να αποχωρήσει», με το περιοδικό να προσθέτει ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ «προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ του ανίκανου και του απερίγραπτου. Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις