Για μια «φρικτή σφαγή» κάνει λόγο η Χαμάς που στρέφεται κατά του Ισραήλ κατηγορώντας ότι ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι είχε στόχο Παλαιστίνιους ηγέτες

Τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι φέρεται να σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα με στόχο τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς.

Το ισραηλινό χτύπημα έγινε στον καταυλισμό του Αλ Μαουάσι, δυτικά του Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας , στο πλαίσιο στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο τον διοικητής της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, όπως υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, τον οποίο θεωρούν ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. .

Αεροφωτογραφία από το πριν και μετά στο σημείο της επίθεσης στη Χαν Γουνίς δημοσιοποίησε ο IDF

Πλάνα από το Al-Mawasi, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ασφαλής ζώνη για τους Παλαιστίνιους που φεύγουν από τις μάχες δείχνουν πτώματα στο δρόμο και κατεστραμμένες σκηνές. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω το μέγεθος της τραγωδίας», είπε ένας κάτοικος στο CNN. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ – ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Qassam, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς – ήταν το πρόσωπο που στοχοποιήθηκε, μαζί με τον επικεφαλής της ταξιαρχίας Khan Younis, Rafe Salama, δήλωσε στο CNN ένας ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο Ντέιφ αλλά και ο Ράφα Σαλάμα, ο διοικητής της Ταξιαρχίας που ήταν επίσης στόχος, σκοτώθηκαν.

Η Χαμάς διαψεύδει ενώ το Ισραήλ εκφράζει αισιοδοξία πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής.

Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ δεν σκοτώθηκε από την ισραηλινή επίθεση στην περιοχή του Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης Χαλίλ Αλ Χάγια ,μιλώντας στο Al Jazeera.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ το Σάββατο ότι δεν είναι σίγουρος εάν ο Ντέιφ και ο Σαλάμα σκοτώθηκαν αλλά είπε στον επικεφαλής της Shin Bet – της υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ – να πραγματοποιήσει την επιχείρηση. αφού πήρε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχαν όμηροι στην περιοχή.

Το χτύπημα άφησε εικόνες βιβλικής καταστροφής στην περιοχή, όπου το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε τουλάχιστον 90 νεκρούς και 300 τραυματίες. Ανέφερε ότι οι μισοί από τους νεκρούς και οι δεκάδες τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το CNN δεν έχει τρόπο να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων που αναφέρει το υπουργείο, το οποίο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών που σκοτώθηκαν.

Η Χαμάς διέψευσε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους Ντέιφ και Σαλαμά, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «φρικτή σφαγή». «Οι ισχυρισμοί για στόχευση ηγετών είναι ψευδείς ισχυρισμοί και δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχεύει Παλαιστίνιους ηγέτες.

Ποιος είναι ο Ντιέφ
Λίγα είναι γνωστά για το Ντιέφ . Θεωρείται ότι γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960, ο Ντιεφ είναι κατασκευαστής βομβών ήταν πίσω από ένα κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας το 1996 που σκότωσαν 65 ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Το πλήρες όνομά του είναι Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, αλλά έγινε γνωστός ως El Deif (ο επισκέπτης), επειδή, για δεκαετίες, έμενε σε διαφορετικά σπίτια κάθε βράδυ για να αποφύγει τον εντοπισμό και τη δολοφονία του από το Ισραήλ.

Ο Ντέιφ υπήρξε στο παρελθόν στόχος ισραηλινών απόπειρων δολοφονίας.

Ένα χτύπημα του Ισραήλ το 2014 σκότωσε τη γυναίκα του, τον επτά μηνών γιο του και την τρίχρονη κόρη του. Τον Μάιο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δήλωσε ότι ζητά εντάλματα σύλληψης για τον Ντέιφ και άλλα ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λέγοντας ότι είχαν «εύλογους λόγους» να πιστεύουν ότι φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 Ισραηλινοί.

Η εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα – με στόχο την καταστροφή της Χαμάς και τη διάσωση ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται – έχει σκοτώσει από τότε περισσότερους από 38.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το CNN .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook