Ο γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο, μου είπε ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν να επιζεί από χτύπημα με ένα AR-15, θυμάται ο Τραμπ.

«Κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο Ντόναλντ Τράμπ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας, στην New York Post.

Ο Ντόναλντ Τράμπ μίλησε στρην εφημερίδα, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του και ενώ ήταν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο πηγαίνοντας στο Μιλγουόκι για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων. .
Ο κατά καιρούς προκλητικός Τράμπ γράφει η εφημερίδα , εμφανίστηκε ευγνώμων καθώς όπως είπε στην The Post Sunday «υποτίθεται ότι είμαι νεκρός».

Ο Τραμπ έδειξε στον δημοσιογράφο έναν μεγάλο μώλωπα στον δεξί του πήχη, που όπως ανέφερε, υπέστη όταν οι πράκτορες όρμησαν στο πόντιουμ για να τον προστατεύσουν. Ήταν «μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία» δήλωσε για την απόπειρα δολοφονίας από τον νεαρό Τόμας Μάθιου Κρουκς, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.
«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν είδε ποτέ κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα», είπε ο Τραμπ, ο οποίος φορούσε έναν χαλαρό, μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί. Το προσωπικό του επέμενε να μην τραβήξουν φωτογραφίες.

«Δεν υποτίθεται ότι είμαι εδώ, υποτίθεται ότι είμαι νεκρός», είπε ο Τραμπ. «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός», ήταν τα πρώτα του λόγια .

Επίσης είπε ότι εκείνο που τον έσωσε ήταν μια κίνηση που έκανε την ώρα που μιλούσε καθώς γύρισε ελαφρώς το κεφάλι του προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα γράφημα για τους παράνομους μετανάστες.

«Από τύχη ή από τον Θεό, πολλοί άνθρωποι λένε από τον Θεό, είμαι ακόμα εδώ».

Ο Τραμπ μίλησε και για τις εμβληματικές φωτογραφίες στις οποίες σηκώνει τη γροθιά του, λέγοντας «παλέψτε!» ενώ είχε αίμα στο πρόσωπό του δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ» τόνισε ο Τραμπ. «Έχουν δίκιο, και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική φωτογραφία».

Ο Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα ότι ήθελε να συνεχίσει την ομιλία του μετά τους πυροβολισμούς, αλλά η μυστική υπηρεσία επέμενε ότι έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Ήθελα απλώς να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις είχα πυροβοληθεί», είπε.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι εκτιμά την τηλεφωνική κλήση που έλαβε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την Post, χαρακτηρίζοντάς τη «καλή» και «πολύ ωραία». Η NYP αναφέρει ότι ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η προεκλογική εκστρατεία μεταξύ τους θα μπορούσε να κινηθεί σε πιο χαμηλούς τόνους από εδώ και στο εξής.

Ξεκαθάρισε επίσης και το μυστήριο σχετικά με τα παπούτσια του. Στο βίντεο του πυροβολισμού και των όσων ακολούθησαν καθώς οι εύσωμοι πράκτορες προσπαθούσαν να τον βγάλουν από τη σκηνή για ασφάλεια, ακούγεται να λέει: «Περίμενε, θέλω να πάρω τα παπούτσια μου». Όπως εξήγησε στη συνέντευξη: «Οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που μου έπεσαν τα παπούτσια και τα παπούτσια μου είναι στενά», είπε χαμογελώντας.

Επαίνεσε το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας για τις ηρωικές ενέργειές τους και τους επαίνεσε που πυροβόλησαν τον δράστη ο οποίος βρισκόταν σκαρφαλωμένος σε μια στέγη περίπου 130 γιάρδες από τη σκηνή όπου μιλούσε ο Τραμπ.

«Τον εξουδετέρωσαν , είπε, με έναν πυροβολισμό ακριβώς ανάμεσα στα μάτια».
Ο γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει κέντρο τραυμάτων, του είπε ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν να επιζεί να χτυπηθεί από ένα AR-15, ανέφερε επίσης ο Τραμπ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook