Πάνω από 20 στελέχη των Δημοκρατικών, ανάμεσα τους και η Νάνσι Πελόζι, ζητούν να βγει εκτός εκλογικής κούρσας

Στο Ντέλαγουερ επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέστρεψε, μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λας Βέγκας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πιέσεις κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος που του ζητούν να παραιτηθεί από υποψήφιος. Ανάμεσα τους , σύμφωνα με το CNN η Νάνσι Πελόζι. Επίσης ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer και ο αρχηγός της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries, φέρεται να τον είχαν συναντήσει μεμονωμένα , ιδιωτικά  για να εκφράσουν τις ανησυχίες του σχετικά με την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, αναφέρει το bbc .

Βίντεο που δημοσιεύει η dailymail , μετά την ανακοίνωση ότι νοσεί με κορωνοϊό, δείχνει τον 81χρονο Μπάιντεν, χωρίς μάσκα, να βγαίνει αργά από από το Air Force One, κάνοντας πολλές φορές παύσεις, προτού φορέσει μάσκα μέσα στο μαύρο προεδρικό SUV. Φαίνεται, επίσης, να χρειάζεται κάποια βοήθεια για να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, πριν η αυτοκινητοπομπή απομακρυνθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως «αισθάνεται καλά», όμως η είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό εντείνει την ατμόσφαιρα ανησυχίας για την ηλικία και την υγεία του, που προκαλούν ολοένα πιο σοβαρή κρίση στο κόμμα του, τους Δημοκρατικούς, με τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από την εκστρατεία για την επανεκλογή του να πολλαπλασιάζονται

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνοντας ότι ο Τζο Μπάϊντεν , βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ημείωσε πως ο πρόεδρος είναι «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid• θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, «συνεχίζοντας να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του» εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με το CNN, η Νάνσι Πελόσι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην παράταξη, τόνισε πρόσφατα στον Τζο Μπάιντεν πως θα «καταστρέψει» αν παραμείνει «τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν» τις βουλευτικές εκλογές, επικαλούμενη δυσοίωνες δημοσκοπήσεις.

Η ομάδα της Καλιφορνέζας βουλεύτριας αντέδρασε δηλώνοντας ότι η κυρία Πελόσι είναι στην πολιτεία της από την Παρασκευή και δεν έχει μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν από εκείνη την ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook