Με πολλές περισσότερες ψήφους απ όσες χρειαζόταν επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.ΤΗν ψήφισαν και οι Πρασινοι

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την μυστική ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής με 401 ψήφους – πολλές παραπάνω από όσες χρειαζόταν – από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν.


Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές και 15 ψήφισαν αποχή. Υπήρχαν και 7 άκυρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και με κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον επαναδιορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους του Renew, που είχαν ήδη συμμαχήσει υπέρ της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε την τελευταία στιγμή και τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, τουλάχιστον της πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της.Από χτες υπήρχε μιά ανησυχία για την στάση που θα τηριύσαν οι Πράσινοι μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΕΕ για το θέμα της προμήθειας των εμβολίων του κορωνοϊού

Νωρίτερα, η πολιτική ομάδα της Αριστεράς είχε υποβάλει πρόταση ώστε να αναβληθεί η ψηφοφορία κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λόγω της απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ για την έλλειψη διαφάνειας στις συμβάσεις των εμβολίων, η οποία πρόταση απορρίφθηκε.

«Ακόμα πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη όλων των ευρωβουλευτών που με ψήφισαν», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο X, λίγο μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής της.

Την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Θερμά συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της στην προεδρία της Κομισιόν. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να οικοδομούμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook