Οι πολιτειακές αντιπροσωπείες άρχισαν να υποστηρίζουν την Κάμαλα Χάρις ως δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία του 2024.

Το CNN παραθέτει τις πολιτειακές αντιπροσωπείες που έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής την Κάμαλα Χάρις για προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ήδη από τους βαρόνους των Δημοκρατικών η Νάνσι Πελόζι, δήλωσε δημόσια την υποστήριξη της στην Κάμαλα Χάρις, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της ότι μπορεί να φέρει τη νίκη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα το CNN η Χάρις επιδιώκει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος και έχει μιλήσει με τους πρώην προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει, μεταδίδει το CNN. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της.Αντίθετα υπερ της έχουν τοποθετηθεί ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον

Η Χάρις επαίνεσε την κληρονομιά του προέδρου Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της αφότου ο Μπάιντεν τερμάτισε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή και την ενέκρινε.

Και οι πιο γνωστοί κυβερνήτες του κόμματος, αρκετοί από τους οποίους είχαν θεωρηθεί πιθανοί διεκδικητές, ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στη Χάρις – καθιστώντας σαφές ότι το μεγαλύτερο ερώτημα που απομένει για το ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών το 2024 είναι ποιον θα επιλέξει η Χάρις ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της.
Ειδικότερα όπως αναφέρει το CNN:
Στη Λουιζιάνα, η Χάρις επικυρώθηκε με «συντριπτική πλειοψηφία». Ο πρόεδρος του κόμματος Ράνταλ Γκέινς είπε ότι «με την πλήρη υποστήριξή μας πίσω της, μπορούμε να νικήσουμε ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ και να συνεχίσουμε την κληρονομιά των επιτευγμάτων και της προόδου του Τζο Μπάιντεν για τη χώρα μας».

Η αντιπροσωπεία του Μέριλαντ ψήφισε ομόφωνα τη Χάρις ως προεδρική υποψήφια τη Δευτέρα το πρωί, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Μέριλαντ, Κεν Ούλμαν, να λέει ότι η Χάρις «κατέχει εμπειρία που την καθιστά ικανή για να υπηρετήσει ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», με την αντιπροσωπεία του Μέριλαντ να στέκεται «ομόφωνα πίσω από την υποψηφιότητά της .»

Η αντιπροσωπεία του Κεντάκι «ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία» να υποστηρίξει την Χάρις με τον Πρόεδρο Κόλμον Έλιτζ, λέγοντας ότι ήταν «έτοιμη να υπηρετήσει ως πρόεδρος την πρώτη ημέρα και να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε ο Τζο Μπάιντεν».

Η αντιπροσωπεία του Τενεσί ανακοίνωσε επίσης στο X ότι ψήφισε ομόφωνα υπέρ της Χάρις.
Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Καρολίνας ψήφισε επίσης ομόφωνα υπέρ της αντιπροέδρου Kamala Harris ως προεδρικού υποψηφίου του κόμματος,

Το ίδιο και η αντιπροσωπεία της Νότιας Καρολίνας ανακοίνωσε σε δήλωση ότι είχε επίσης υποστηρίξει την Χάρις.

Η αντιπροσωπεία του Ουισκόνσιν ενέκρινε επίσης την Χάρις για την προεδρία, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μπεν Βίκλερ. Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στην πολιτεία, 89 από τους 95 αντιπροσώπους έχουν δεσμευτεί για την υποστήριξή τους στην Χάρις Χάρις, κάθε Δημοκρατικού μέλους της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου του Ουισκόνσιν και των Δημοκρατικών εκλεγμένων αξιωματούχων σε όλη την πολιτεία.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα της Καλιφόρνια απευθύνεται σε εκπροσώπους της πολιτείας ζητώντας τους να υποστηρίξουν τη ν Χάρις, κάτοικο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ένα email που εστάλη στους αντιπροσώπους και έχει στα χέρια του το CNN.

Συγκεντρώθηκαν 81 εκατομμύρια δολάρια
Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας της Χάρις είπαν επίσης ότι συγκεντρώθηκαν 81 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες 24 ώρες, χαρακτηρίζοντάς το γεγονός ως «ιστορική έκρηξη υποστήριξης». Είναι επίσης η μοναδική συνδικαιούχος στον λογαριασμό με τα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η προεκλογική εκστρατεία.

Μια ματιά στη ζωή και την καριέρα της Κάμαλα Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις είναι κόρη μεταναστών, γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 20 Οκτωβρίου 1964.
Στην εισαγωγή των απομνημονευμάτων της το 2019, «The Truths We Hold», η Χάρις σημειώνει ότι το όνομά της προφέρεται Κάμαλα και ότι σημαίνει «άνθος λωτού», ως φόρο τιμής σε ένα σημαντικό σύμβολο της ινδικής κουλτούρας.

Ο πατέρας Ντόναλντ, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Τώρα είναι ομότιμος καθηγητής οικονομικών στο Στάνφορντ.

Η μητέρα της, Shyamala Gopalan Harris, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη νότια Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Έκανε το διδακτορικό της στη διατροφή και την ενδοκρινολογία στο Μπέρκλεϋ και έγινε αναγνωρισμένη ερευνήτρια για τον καρκίνο του μαστού πριν πεθάνει το 2009.

Η Χάρις γράφει ότι οι γονείς της «γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στο Μπέρκλεϊ ενώ συμμετείχαν στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα», αλλά το ζευγάρι αργότερα χώρισε όταν η Χάρις και η αδερφή της, Μάγια, ήταν μικρές.

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά και Νομική.

Η  Χάρις αποφοίτησε από τη νομική σχολή το 1989. «Η δασκάλα μου στην πρώτη τάξη, η κυρία Γουίλσον (αριστερά), ήρθε για να με εμψυχώσει», έγραψε η Χαρις  «Η μαμά μου ήταν επίσης πολύ περήφανη». Από την Kamala Harris/Facebook

Ήταν εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και αργότερα γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Η επιταγή του Τραμπ
Στο ταλέντο και τον δυναμισμό της φαίνεται πως το  2011 είχε πιστέψει ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ. Με επιταγή 5000 δολαρίων είχε στηρίξει την καμπάνια της για τη θέση της Γενικής Εισαγγελίας.

Το άστρο της στην Πολιτική άρχισε να λάμπει το 2017 όταν έγινε Γερουσιαστής. Το 2020 έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Ντάγκλας Έμχοφ από το 2014.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις