Τι είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εκλογική μάχη για την προεδρία. Πυρά από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τους λόγους που αποφάσισε να μη διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εξήγησε, σε διάγγελμά του, ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξήγησε στους συμπατριώτες του χθες Τετάρτη το βράδυ (τοπική ώρα• τα ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του, πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα τον Νοέμβριο προκειμένου να «σωθεί η δημοκρατία» στη χώρα και να δώσει τόπο σε «νεότερες φωνές».

Ο Τζο Μπάιντεν 81 ετών, αποχώρησε τελικά την Κυριακή μετά τις κλιμακούμενες πιέσεις που του ασκούνταν για εβδομάδες εξαιτίας των ανησυχιών για την ηλικία του και την πνευματική του οξύτητα. Η εξέλιξη αποτέλεσε νέα δραματική ανατροπή στην εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

«Ήταν η τιμή και το προνόμιο της ζωής μου να είμαι ο πρόεδρός σας, όμως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η οποία διακυβεύεται, είναι πιστεύω σημαντικότερη από οποιονδήποτε τίτλο», είπε ο κ. Μπάιντεν στο διάγγελμα από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε προφανές για μένα ότι έπρεπε να ενώσω το κόμμα μου» και «το έθνος», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «τώρα» είναι η στιγμή, «η εποχή» να «αποκτήσουμε νέες φωνές, νεότερες φωνές».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της Κάμαλα Χάρις και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει δυναμικά το έργο του για όσο ακόμη θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την σπουδαία αντιπρόεδρό μας, την Κάμαλα Χάρις. Είναι έμπειρη, σκληρή, ικανή. Ήταν απίστευτη συνεργάτης μου και ηγέτης για την χώρα μας. Τώρα η επιλογή εξαρτάται από εσάς, τον αμερικανικό λαό».
Η αντίδραση Τραμπ
Την ώρα του διαγγέλματος, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στο προσωπικό του αεροσκάφος. Στενοί του συνεργάτες δημοσίευσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον δείχνουν να παρακολουθεί με προσοχή τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ σε άλλη έχει γυρίσει την πλάτη του στον Μπάιντεν αδιαφορώντας για όσα λέει.

«Η ομιλία του απατεώνα Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ γραφείο ήταν ελάχιστα κατανοητή και τόσο κακή».

Ο ίδιος, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς την Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Τώρα έχουμε νέο θύμα να κερδίσουμε, την ψεύτρα Κάμαλα Χάρις. Την ψεύτρα, την πιο ανίκανη και ακροαριστερή αντιπρόεδρο στην αμερικανική ιστορία».

Δε δίστασε μάλιστα να την κατηγορήσει ότι τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης μωρών με το πρόγραμμά της για την άμβλωση.

«Θέλει αμβλώσεις έως τον όγδοο και τον ένατο μήνα την εγκυμοσύνης, ως τη γέννα, ακόμη και μετά τη γέννα, εκτελέσεις μωρών».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Την ίδια στιγμή, σε νέα δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την υποστήριξη του 49% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ η Κάμαλα Χάρις του 46%.

«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι οδεύουν προς τη νίκη φέτος, είναι γιατί όλη η χώρα αλλάζει. Αυτό θα συμβεί όποιος κι αν είναι υποψήφιος (των Δημοκρατικών)», δήλωσε πολιτικός σχολιαστής.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα ανακοινώσει σύντομα την στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, την στιγμή που στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών διάβασαν με ικανοποίηση το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook