Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), σημειώνουν ότι αεροσκάφη έπληξαν μια σειρά από στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτα

Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για τη νυχτερινή αεροπορική επιδρομή – απάντηση, σε διάφορους στόχους στον νότιο Λίβανο μετά την πυραυλική επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη Ματζντάλ Σαμς στην περιοχή των Δρούζων στα προσαρτημένα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν.

O Iσραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα την αεροπορική επιδρομή σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας που έπληξε γήπεδο σε κοινότητα στα προσαρτημένα στο Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 παιδιά και να τραυματιστούν δεκάδες.

Η Χεμπολάχ από την πλευρά της διέψευσε πως η ρουκέτα που χτύπησε τα προσαρτημένα στο Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, εκτοξεύτηκε από μαχητές της, κάτι που απέρριψαν οι ισραηλινές αρχές προσάπτοντάς της την ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων», θέσεων της Χεζμπολάχ, τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο», ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων και τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχές Σαμπρίχα, Μπουρτζ ελ Σμάλι, Μπεκάα, Κφαρκέλα, Ραμπ Ελ Ταλάτιν, Χιάμ και Τάιρ Χάρφα», σύμφωνα με την ανακοίνωση. του IDF.

«Η σφαγή του Σαββάτου συνιστά την υπέρβαση όλων των κόκκινων γραμμών από την Χεζμπολάχ. Δεν πρόκειται για έναν στρατό που πολεμά έναν άλλο στρατό, αλλά για μια τρομοκρατική οργάνωση που ανοίγει πυρ σκοπίμως εναντίον πολιτών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι η Χεζμπολάχ είναι «αναμφίβολα υπεύθυνη» για το χθεσινό φονικό πλήγμα.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά όχι για την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

O Νετανιάχου που βρίκεται στις ΗΠΑ επισπεύδει την επιστροφή του και διαμηνύει πως το τίμημα θα είναι μεγάλο για την Χεζμπολάχ και αυτό που έκανε.

Σε ανακοίνωσή τους στην οποία επισυνάπτουν και βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), σημειώνουν ότι αεροσκάφη έπληξαν μια σειρά από στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook