«Νομίζω ότι ήταν αρκετά σαφές ότι ήταν ο Διόνυσος αυτός που φτάνει στο τραπέζι, είναι ο θεός της γιορτής, του κρασιού» είπε ο Τομά Ζολί για το περιβόητο σκετσάκι, που συνδέθηκε με τον Μυστικό Δείπνο

Τον Διόνυσο υποδύθηκε ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Phillippe Katerine και το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queen και ένα τρανσέξουαλ μοντέλο.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ενώ και η γαλλική Καθολική Εκκλησία, έκανε λόγο για χλευασμό του Χριστιανισμού καθώς θεωρήθηκε ότι η χορογραφία βασιζόταν στην απεικόνιση του “Μυστικού Δείπνου” από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ άλλοι μίλησαν για προώθηση της woke κουλτούρας.

Ωστόσο, τόσο ο ηθοποιός όσο και ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης υπερασποίστηκαν το έργο τους.

“Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;” είπε χαρακτηριστικά ο Phillippe Katerine.

Σήμερα πάντως μετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μυστικός Δείπνος”.

“Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Παράλληλα ο σκηνοθέτης της διοργάνωσης, Τομά Ζολί, ξεκαθάρισε πως ο Μυστικός Δείπνος δεν ήταν σε καμία περίπτωση η έμπευσή του για το συγκεκριμένο δρώμενο

«Ο Μυστικός Δείπνος δεν ήταν η έμπνευσή μου. Νομίζω ότι ήταν αρκετά σαφές ότι ήταν ο Διόνυσος αυτός που φτάνει στο τραπέζι, είναι ο θεός της γιορτής, του κρασιού και πατέρας της Sequana, της θεότητας που συνδέεται με το ποτάμι», είπε ο Ζολί σε συνέντευξή του στο BFM TV, σχετικά με το σκετσάκι το βράδυ της Παρασκευής, που επικρίθηκε από τους καθολικούς επισκόπους, τη δεξιά και την ακροδεξιά.

«Η ιδέα μου αφορούσε μια μεγάλη παγανιστική γιορτή, ένα παγανιστικό πάρτι, συνδεδεμένο με τους θεούς του Ολύμπου… Όλυμπος, Όλυμπος, Ολυμπιακό πνεύμα…» συνέχισε, δίνοντας έμφαση στις λέξεις «Όλυμπος» και «Ολυμπιακό πνεύμα».

«Στη δουλειά μου δεν βρίσκω ποτέ την επιθυμία να κοροϊδέψω ή να ταπεινώσω κάποιον. Ήθελα μια τελετή που θα έφερνε τους ανθρώπους κοντά, θα συμφιλίωνε αλλά και θα επιβεβαίωνε τις δημοκρατικές μας αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook