Το πρώτο χτύπημα με νεκρούς στο Λίβανο από το Ισραήλ με drone μετά την φονική επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν με απολογισμό το θάνατο 12 παιδιών ηλικίας 10-16 ετών.

Εντείνονται οι φόβοι για δημιουργία ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου στο Ισράηλ μετά το πολύνεκρο χτύπημα με ρουκέτες σε χωριό Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν, που Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον αποδίδουν στη λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ. Το πρωί της Δευτέρας, drone εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Σάκρα, στον νότιο Λίβανο με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο απολογισμός αυτός αποδίδεται στις υπηρεσίες διάσωσης του Λιβάνου ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και στρατιώτες ή είναι μόνο άμαχοι.

Είναι το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο από την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ στο υψίπεδο του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους, για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Για την ώρα, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) σχετικά με τη καταγγελλόμενη από την πλευρά του Λιβάνου επίθεση ενώ και η Χεζμπολάχ συνεχίζει να αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στο χωριό Ματζάλ Σαμς. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ωστόσο από την πρώτη στιγμή δεσμευτεί για “σκληρή απάντηση” δηλώνοντας παράλληλα ότι ο Λίβανος πέρασε μια “κόκκινη γραμμή”.

Βηρυτός: Να γίνει “διεθνής έρευνα”
Την ίδια ώρα, ακυρώνονται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού από το φόβο ανάφλεξης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Η Βηρυτός ζήτησε την Κυριακή τη διενέργεια “διεθνούς έρευνας” για το φονικό χτύπημα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρούς.

Ο Μπενιαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής με μέλη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για να συζητήσουν την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Σαββάτου. Σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης, ψήφισαν να δοθεί στον Νετανιάχου και στον Γκάλαντ εξουσία να αποφασίσουν για την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα της απάντησης του Ισραήλ στη θανατηφόρα επίθεση με πυραύλους στο Γκολάν με θύματα 12 παιδιά και εφήωους .

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα
Την ίδια ώρα η Ολυμπιακή ομάδα του Ισραήλ τηρεί λεπτό σιγή για να τιμήσει τα 12 θύματα της επίθεσης με πυραύλους Majdal Shams Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τηρεί ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τα θύματα της φονικής επίθεσης με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στην πόλη των Δρούζων Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν που σκότωσε 12 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους παιδιά και έφηβους. Το Channel 12 News δημοσιεύει φωτογραφία στα social media της ομάδας στο Ολυμπιακό χωριό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook